Montecucco Rosso DOC - Vier trosjes Italiaanse sommeliers - Uitmuntend Gambero Rosso
Robijnrode wijn, met in de neus hints van kersen, rode bessen, kamfer, zwarte peper en kruiden. In de mond is wijn warm, levendig, een fris- fruitige Toscaanse Sangiovese.
De wijn is een blend van 70% Sangiovese, 15% Ciliegiolo, 15% Montepulciano.
De druiven komen van de wijngaarden van ColleMassari in de Montecucco DOC, het zuid- westelijke deel van Toscane. De wijngaarden liggen op een hoogte van 300 meter met een zuidelijke blootstelling. De grondsoort is zandsteen afgewisseld met mergel, ijzerhoudende- kalkhoudende leemgronden en grindafzettingen. De wijngaard is gelegen nabij de kust van de Maremma.
De oogst van de druiven geschiedt met de hand. Aangekomen in de wijnmakerij worden de druiven zacht geperst en ondergaan zij hun vergisting in grote, op temperatuur gecontroleerde, stalen vaten. De verdere rijping van deze Montecucco Rosso geschiedt voor een periode van 6 maanden, deels in barriques en deels in groten eiken vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt nog enkele maanden op de fles in de kelder van het domein.