Valpolicella Ripasso Classico Superiore - Semonte Alta - Venturini
Venturini

Valpolicella Ripasso Classico Superiore - Semonte Alta - Venturini

Vier druiventrosjes Italiaanse Sommeliers

Oogstjaar: 2014 - Houdbaar tot: 2024
4 druiventrosjes Italiaanse sommeliers, Ripasso "Cru". Warm, vol, zacht, mooi in balans, heerlijk donker rijp rood bosfruit en een heerlijke lang aanhoudende afdronk. Meer
17,95
16,95
+ In winkelwagen
Nog 1 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Ripasso Valpolicella Classico Superiore DOC - 4 druiventrosjes Italiaanse sommeliers

Helder robijnrode wijn met een intens boeket rijpe zwarte kersen, cassis, irissen, nootmuskaat, zoethout, tabak, tijm, gemalen koffie en menthol. In de mond is de wijn warm, vol, zacht, mooi in balans, heerlijk donker rijp rood bosfruit en een heerlijke lang aanhoudende afdronk.
 
De Ripasso is gemaakt van dezelfde druiven waarvan de Amarone wordt gemaakt. 70% Corvina -, 25% Rondinella - en 5% Molinara druiven.
 
De Ripasso is een "Cru". De druiven komen van de "Semonte Alto" wijngaard, gelegen in het hart van de Valpolicella Classico DOC. De wijngaard is gelegen op een hoogte van rond de 250 meter op de zuidwestelijke helling. De grond is zeer licht, kalkhoudend, rijk aan resten van schelpen.  De stokken zijn aangeplant eind jaren '90, met een plantdichtheid van 2.000 stokken per ha. De stokken worden gesnoeid volgens het pergola systeem. 
 
De druiven worden begin oktober met de hand geplukt. Hierna worden de druiven zacht geperst en ondergaan zij het vergistingsproces in stalen vaten. Hierna vindt de hergisting, gedurende een periode van 10 dagen, van de druiven plaats op de schillen van de druiven gebruikt voor de Amarone. Hierna rijpt de wijn nog 12 maanden verder in eiken vaten, gevolgd door een verfijning op de fles voor een periode van minimaal 6 maanden. 
 
Serveer deze fantastische Ripasso bij kamertemperatuur 18°C. Ontkurk de fles een paar uur eerder.
 

Ripasso wijn/spijs tip van de Italiaanse sommeliers: Kalfsvlees met groene peper

Recent bekeken producten

  •   Valpolicella Ripasso Classico Superiore - Semonte Alta - Venturini

    Valpolicella Ripasso Classico Superiore - Semonte Alta - Venturini

    Vier druiventrosjes Italiaanse Sommeliers

    17,95
    16,95
    LEES MEER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »