Roero Arneis - Goed/zeer goed Gambero Rosso
Helder strogele wijn met een intens boeket met noten van witte perzik, bloemen, vol fruit en licht kruidig. In de mond is de wijn bijna olieachtig vet, vol, met een licht zoetige afdronk.
De Arneis druiven komen van de Renesio wijngaard. De wijngaard ligt op een hoogte van ronde de 300 meter boven de zeespiegel en is totaal 4,5 ha. groot. De grondsoort kalkrijke kleigrond. De wijngaard is deels aangeplant in de midden tachtiger jaren en deels begin deze eeuw.
De druiven worden in september met de hand geplukt. Na de pluk worden zij zacht geperst om vervolgens het vergistingsproces te ondergaan in grote stalen vaten. De wijn rijpt vervolgens nog voor een periode van 6 maanden in stalen vaten, om hierna te worden gebotteld. Op de fles ontwikkelt de wijn zich nog 2 maanden in de kelders van het domein.
De Arneis druiven komen van de Renesio wijngaard. De wijngaard ligt op een hoogte van ronde de 300 meter boven de zeespiegel en is totaal 4,5 ha. groot. De grondsoort kalkrijke kleigrond. De wijngaard is deels aangeplant in de midden tachtiger jaren en deels begin deze eeuw.
De druiven worden in september met de hand geplukt. Na de pluk worden zij zacht geperst om vervolgens het vergistingsproces te ondergaan in grote stalen vaten. De wijn rijpt vervolgens nog voor een periode van 6 maanden in stalen vaten, om hierna te worden gebotteld. Op de fles ontwikkelt de wijn zich nog 2 maanden in de kelders van het domein.
Roero Arneis - Bibenda - italiaanse sommeliers 3 van 5 trosjes.
Wijn/spijs combinatie: perfect bij een gerecht met zalm.