Rosso di Montalcino DOC - 2019 - Montesoli - Baricci
Baricci - Brunello di Montalcino

Rosso di Montalcino DOC - 2019 - Montesoli - Baricci

Oogstjaar: 2019 - Houdbaar tot: 2029
97/100 WineSpectator - vol, krachtig, mooi gelaagd, elegant, heerlijk rood rijp fruit. De afdronk is lang aanhoudend met mooie zijdezachte tannines en licht mineralige tonen. Meer
28,75
Nog 12 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Rosso di Montalcino 2019 Baricci - Uitmuntend Gambero Rosso (2018)

Robijnrode wijn met in de neus een intens boeket met hints van verse bessen, zwarte kersen, aards en kruidig. In de mond is de wijn vol, elegant, met een frisse zuurgraad, licht mineralig, stevige tannines en een mooie lange afdronk.

De druiven komen van de zes kleine wijngaardpercelen, alle gelegen op de cru van Montosoli, liggen zo dicht tegen elkaar aan dat het mogelijk is ze als één geheel van in totaal 5 ha. te zien. De wijngaarden hebben een zuid-zuidoostelijke oriëntatie. Door hun ligging hebben de wijnstokken een perfecte blootstelling aan het zonlicht gedurende de hele dag. Deze gunstige ligging zorgt voor een optimale rijping van de druiven, geholpen door de temperatuursverschillen tussen dag en nacht. 

In de wijngaard wordt veel handmatig werk verricht. Het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen wordt absoluut vermeden. De basis van de kwaliteitswijnen van Baricci ontstaat in de wijngaard. Grootvader Nello zegt "wat je van de aarde ontvangt, komt voort uit alles wat je aan de aarde hebt gegeven".

Het handmatig oogsten van de druiven geschiedt in de laatste week van september, hetgeen meestal zo'n dag of 3 in beslag neemt. De oogst geschiedt in meerdere rondes waarbij uitsluitend de rijpe druiven per ronde worden geplukt.

Eenmaal in de kelder ondergaan de druiven hun vergistingsproces in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen vaten. Voor de verdere rijping van de wijn wordt gebruik gemaakt van middelgrote Slavonisch eiken vaten van 20 tot 40 HL. De rijping van de wijn geschiedt hierin voor een periode van ongeveer 8 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld. Op de fles verfijnt de wijn verder nog voor een periode van minimaal 6 maanden.

Rosso di Montalcino Baricci Wijn Spijs combinatie: pasta met vleessaus, soepen, geroosterd rood en wit vlees, gebraden vlees en vleeswaren zoals salami.

Recent bekeken producten

  •   Rosso di Montalcino DOC - 2019 - Montesoli - Baricci

    Rosso di Montalcino DOC - 2019 - Montesoli - Baricci

    28,75
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »