De Ginestreto van Fuligni is een hoge kwaliteits Rosso di Montalcino - 92/100 punten Suckling
Diep kersenrood, met een heerlijk boeket van kruidige tonen, bloemen en rood rijp fruit, frambozen, kersen. In de mond is de Rosso mooi van structuur, prachtig in balans, toegankelijk, elegant, heerlijk rood fruit en zijdezachte tannines in de afdronk.
De oogst 2017 was zeer klein door het warme weer in Toscane. De druiven waren hierdoor zeer geconcentreerd. De Rosso 2017 is dan ook zonder enige twijfel een echte " baby Brunello".
De druiven van deze Rosso di Montalcino komen uit de wijngaard van de Brunello di Montalcino, meest van de wat jongere planten. De Rosso wordt gemaakt van de Sangiovese Grosso druif, die ook voor de Brunello di Montalcino wordt gebruikt. In de wijngaard wordt nog traditioneel gewerkt, veel handmatig werk, zoals het snoeien en het oogsten van de druiven.
Na de zorgvuldige slectie en pluk van de druiven ondergaan zij een zachte persing. Het vergistingsproces geschiedt in grote stalen vaten onder een gecontroleerde temperatuur. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor enkele maanden in grote eiken vaten.
Rosso di Montalcino - Wijn/spijs combinatie: heerlijk bij een pasta Bolognese, belegen kaas.
James Suckling: 92/100 punten - Beste Rosso di Montalcino
A beautiful Rosso di Montalcino with berry, cherry, light cedar and chocolate undertones. The palate is medium-bodied with firm, linear tannins that are polished and lightly chewy. Just the right amount of tannin and cedar at the finish. Drink or hold.