90/100punten
Rosso di Montalcino  DOC  - La Lecciaia
La Lecciaia - Montalcino

Rosso di Montalcino DOC - La Lecciaia

90/100 punten WineSpectator

90/100 punten WineSpectator. In de neus rijp rood bosfruit, teer, drop en fijngestampte vuursteen. In de mond geeft de wijn een mooie complexiteit, donker rood fruit, pruimen en een heerlijk lange afdronk.  Meer
18,75
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • extra korting

Productinformatie

Rosso di Montalcino - Lecciaia - 90/100 punten WineSpectator - oogstjaar 2015, één van de beste ooit in Montalcino.

Robijnrode wijn met purperen glinsteringen, In de neus rijp rood bosfruit, teer, drop en fijngestampte vuursteen. In de mond geeft de wijn een mooie complexiteit, donker rood fruit, kersen, pruimen en een heerlijk lange afdronk met zachte tannines. 

De wijn is gemaakt van 100% Sangiovese Grosso druiven, de druif ook van de Brunello di Montalcino. Het grote verschil tussen de Rosso di Montalcino is. Ten eerste komen de druiven veelal van iets jongere stokken, waardoor de Rosso wat minder complex is dan de Brunello. Verder ondergaat de Rosso een houtrijping van rond de 12 maanden, terwijl de Brunello een houtrijping heeft van 36 maanden.

De wijngaarden van Lecciaia zijn gelegen even ten oosten van het stadje Montalcino, op een hoogte van 350 meter. De wijngaard is aangeplant met een plantdichtheid van 5.000 planten per ha. De grondsoort is leemachtige klei met zand en stenen. In de wijngaard wordt uitsluitend handmatig gewerkt. De handmatige oogst van de druiven geschiedt eind september, begin oktober. 

Na een zorgvuldige selectie van de beste druiven worden zij zacht geperst en ondergaan zij het vergistingsproces in grote stalen vaten voor een periode van 15 tot 20 dagen. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 12 maanden in Slavisch eikenhoyten vaten. hierna wordt de wijn gebotteld en blijft zij nog minimaal 4 maanden op de fles in de kelders van het domein. 

In 1983 kocht Mauro Pacini Fattoria la Lecciaia. Totaal hebben zij 60 ha grond in eigendom, waarvan 12 ha is bestemd voor de productie van de Brunello di Montalcino. Het landgoed bestaat verder uit wijngaarden voor de Rosso di Montalcino, olijfboomgaarden en bos.

Rosso di Montalcino wijn/spijs combinatie: perfect bij pasta met vleessaus, bolognese.

WineSpectator: 90/100 punten

Spicy, with a core of cherry, leather, loam and tobacco flavors. Ripe and sweet from the fruit, offering a saline note on the long finish. Drink now through 2022.

 

La Lecciaia Rosso  '15 is een mooie vondst. Droog, vrolijk, fris en fruitig en een Rosso waarvan je niet merkt dat de fles al leeg is. Eigenlijk zoals een Rosso behoort te zijn.  Adriaan Caron

 
 

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:14%
  • Oogstjaar:2015
  • Houdbaar tot:2025
  • Artikelnummer:TOS-1010-R09101

Recent bekeken producten

  •  
    90/100punten
    Rosso di Montalcino  DOC  - La Lecciaia

    Rosso di Montalcino DOC - La Lecciaia

    90/100 punten WineSpectator

    18,75
    LEES MEER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »