Jancis Robinson 17,5/20 punten
Robijnrode wijn met granaatachtige schitteringen. In de neus intense aroma's van rijp rood fruit (kersen, bessen) met een pittige noot. In de mond is de Sartiu mooi in balans, heerlijk fris, sappig, volop fruit met mooie zuren, tonen van kaneel en zachte tannines.
De wijnen van Sedilesu worden niet, dan wel heel licht, gefilterd. Zo blijven de beste delen van de wijn behouden. Zo krijgt de wijn een mooiere complexiteit en kan de wijn zich mooi verder ontwikkelen.
De druiven van de Sartiu komen van de jongere wijngaarden, deels aangeplant begin 2000 en deels rond 2010. De druiven worden met de hand geplukt. Na de oogst worden de druiven zacht geperst en ondergaan zij het vergistingsproces, voor een periode van rond 12 dagen, in grote stalen vaten. De vergisting is een natuurlijke, spontane vergisting. De verdere rijping van de wijn geschiedt, voor een periode van 10 maanden, in grote vaten van cement.
De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 600 en 800 meter hoogte. De grondsoort is granietachtig met humus. De wijngaarden zijn gelegen in het hart van de Cannonau regio Mamoiada. Volgens kenners is dit "de beste streek voor de Cannonau".
"Su Sartiu" verwijst naar het ritme van de Sardijnse folkloristische dans "Ballu Tundu", waarbij mensen tijdens de belangrijkste volksfeesten in cirkels dansen.
Jancis robinson: 17,5/20
Bright, vibrant, vibrating, electric red fruit. Much more acidity than most. Super-fresh fruit that has a vertical and linear pull. Cinnamon balls on the finish. Wonderful stuff. Direct and pure and insistent. Yes!
De wijnen van Sedilesu worden niet, dan wel heel licht, gefilterd. Zo blijven de beste delen van de wijn behouden. Zo krijgt de wijn een mooiere complexiteit en kan de wijn zich mooi verder ontwikkelen.
De druiven van de Sartiu komen van de jongere wijngaarden, deels aangeplant begin 2000 en deels rond 2010. De druiven worden met de hand geplukt. Na de oogst worden de druiven zacht geperst en ondergaan zij het vergistingsproces, voor een periode van rond 12 dagen, in grote stalen vaten. De vergisting is een natuurlijke, spontane vergisting. De verdere rijping van de wijn geschiedt, voor een periode van 10 maanden, in grote vaten van cement.
De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 600 en 800 meter hoogte. De grondsoort is granietachtig met humus. De wijngaarden zijn gelegen in het hart van de Cannonau regio Mamoiada. Volgens kenners is dit "de beste streek voor de Cannonau".
"Su Sartiu" verwijst naar het ritme van de Sardijnse folkloristische dans "Ballu Tundu", waarbij mensen tijdens de belangrijkste volksfeesten in cirkels dansen.
Jancis robinson: 17,5/20
Bright, vibrant, vibrating, electric red fruit. Much more acidity than most. Super-fresh fruit that has a vertical and linear pull. Cinnamon balls on the finish. Wonderful stuff. Direct and pure and insistent. Yes!
Elly Nobel, vinoloog | ||
Sartiu: Mooie diep robijnrode wijn afkomstig van Sardinië. De wijn is geheel gemaakt met alleen natuurlijke gisten. Elegant in de neus, met hints van rijp rood fruit/kersen. Goede structuur. Aangename tannine. Een wijn om lekker bij een pasta te drinken of licht gekoeld op het terras een glas van te drinken. |