Uitmuntend Gambero Rosso - 4 van 5 druiventrosjes Bibenda, italiaanse sommeliers
Robijnrood, neigens naar oranjerood. In de neus heerlijke intense geuren van rozen, kersen en cranberry, tijm, laurierblad, humus, tabak, fijn hout, leer en donkere specerijen. In de mond is de wijn fris, vol, rijk, complex, met heerlijk intens fruit, mooi in balans, met schitterende fluweelzachte tannines in de afdronk.
De Nebbiolo druiven (hier ook wel genoemd Chiavennasca) komen van stokken, die zijn aangeplant in het begin van de jaren zestig. De grondsoort is hoofdzakelijk granietsteen. De druiven worden half oktober met de hand geoogst. Rijping van de wijn voor een periode van 12 maanden in grote kastanjehouten vaten van 50 hl. Vervolgens rijpt de wijn voor een periode van 12 maanden in grote cementen vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld en rijpt op de fles nog minimaal 12 maanden in de kelders van het domein.
In de wijngaard wordt uitsluitend met de hand gewerkt, waarbij gebruik wordt gemaakt van het natuurlijke ritme van Nebbiolo delle Alpi druiven en de juiste tijd voor ontwikkeling van de wijn in de kelder. Het idee is om het unieke aromatische erfgoed van Nebbiolo delle Alpi te beschermen en bij het maken van de wijn het respect te geven aan de mensen die al dit handmatige werk doen.
ArPePe maakt al 5 generaties lang gebruiken grote, stalen of betonnen vaten en veel geduld om de wijn de juiste tijd zich te laten ontwikkelen. Totaal heeft ArPePe 13 ha aan wijngaarden, gelegen in het hart van de Valtellina Superiore DOCG, verdeeld tussen Sassella, Grumello en Inferno.
De Nebbiolo druiven (hier ook wel genoemd Chiavennasca) komen van stokken, die zijn aangeplant in het begin van de jaren zestig. De grondsoort is hoofdzakelijk granietsteen. De druiven worden half oktober met de hand geoogst. Rijping van de wijn voor een periode van 12 maanden in grote kastanjehouten vaten van 50 hl. Vervolgens rijpt de wijn voor een periode van 12 maanden in grote cementen vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld en rijpt op de fles nog minimaal 12 maanden in de kelders van het domein.
In de wijngaard wordt uitsluitend met de hand gewerkt, waarbij gebruik wordt gemaakt van het natuurlijke ritme van Nebbiolo delle Alpi druiven en de juiste tijd voor ontwikkeling van de wijn in de kelder. Het idee is om het unieke aromatische erfgoed van Nebbiolo delle Alpi te beschermen en bij het maken van de wijn het respect te geven aan de mensen die al dit handmatige werk doen.
ArPePe maakt al 5 generaties lang gebruiken grote, stalen of betonnen vaten en veel geduld om de wijn de juiste tijd zich te laten ontwikkelen. Totaal heeft ArPePe 13 ha aan wijngaarden, gelegen in het hart van de Valtellina Superiore DOCG, verdeeld tussen Sassella, Grumello en Inferno.