Schiopppettino di Prepotto - Friuli Colli Orientali - DOC - 2017 - Vigna Traverso
Vigna Traverso - Friuli

Schiopppettino di Prepotto - Friuli Colli Orientali - DOC - 2017 - Vigna Traverso

4 Trosjes Italiaanse Sommeliers, Oud autochtoon Italiaans druivenras

Oogstjaar: 2017 - Houdbaar tot: 2027
Authentieke rode wijn Friuli, Schiopettino, prachtige complexiteit, intens rijp rood donker fruit, bessen, framboos, zwarte kers, bramen, delicate, tannines lange afdronk. Meer
26,25
23,50
  • Uw voordeel: 2,75 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 16,50 korting
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Schiopettino, ook wel bekend als Ribolla Nera, autochtoon druivenras, Friuli, Vier trosjes Italiaanse Sommeliers.

Robijnrode wijn met intense violette glinsteringen. In de neus intense complexe aroma's van bessen, framboos, zwarte kers, bramen, munt, laurier, jeneverbes, peper, met hints van lavendel en anijs. In de mond is de wijn schitterend in balans met een heerlijke gelaagdheid, intens rijp rood donker fruit, prachtige delicate, goed geïntegreerde tannines in de lang aanhoudende afdronk.

De autochtone Schiopettino stokken mogen binnen de DOC uitsluitend worden aangeplant in de wijngaarden gelegen in de gemeente Prepetto, in de provincie Udine en de noordelijke Regio Friuli. De wijn is gemaakt van uitsluitend Schiopettino druiven. De wijngaarden liggen op een hoogte van 160 meter boven de zeespiegel, met een zuidoostelijke expositie. De grondsoort van klei met de mineralig gesteente in combinatie met de ligging van de wijngaarden zorgen voor een diepe- karaktervolle- en intense- licht aromatische wijn. De opbrengst is ca. 6.000 kg druiven per ha.

Het oogsten van de druiven geschiedt handmatig in het einde van de maand september tot begin oktober. De druiven worden na een zorgvuldige selectie in kratten gelegd met 15kg druiven. De kratten worden vervolgens naar de wijnmakerij gebracht waar zij worden ontsteelt en vervolgens zacht geperst. De vergisting van de druiven geschiedt in grote stalen vaten onder een gecontroleerde temperatuur. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 18 maanden in barriques. Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt zij nog voor minimaal 6 maanden op de fles in de kelders van het domein.

Schiopettino wijn spijs combinatie tip: Perfect bij geroosterd vlees gerechten, gebraden vleesgerechten, oude rijpe kazen.

 

Recent bekeken producten

  •   Schiopppettino - Friuli Colli Orientali - DOC - 2017 - Vigna Traverso

    Schiopppettino - Friuli Colli Orientali - DOC - 2017 - Vigna Traverso

    4 Trosjes Italiaanse Sommeliers, Oud autochtoon Italiaans druivenras

    26,25
    23,50
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »