Nero d'Avola Sicilië - James Suckling: 91/100 punten
De wijngaarden liggen in Zuid-West Sicilië in een heuvelachtig landschap. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 200 en 600 meter. De grondsoort is vooral zand gemengd met kalksteen en veel mineralen zoals kalium, magnesium, calcium, ijzer, mangaan, en zink.
De wijngaard is aangeplant op een dichtheid tussen de 4.500 tot 6.000 planten per ha. De wijngaard wordt volledig handmatig gesnoeid.
Na de handmatige snoei en selectie van de druiven worden zij zacht geperst. Hierna ondergaan zij een gisting gedurende 10 dagen in roestvrijstalen vaten bij een temperatuur van 26-30 ° C. De verdere veroudering van de wijn geschiedt in tanks van cement voor een periode van 9 maanden. Vervolgens wordt de wijn gebotteld en ontwikkelt zich nog minimaal 3 maanden verder op de fles in de kelders van het domein.
Wijn/spijscombinatie: De wijn is een perfecte begeleider van pastagerechten met vleessauzen, bij de barbeque en pizza.
James Suckling 91/100 punten
A ripe and juicy wine with sour-cherry and berry character. Hints of almonds. Medium body. Flavorful finish. Drink now.