James Suckling 94/100 punten (2015) - Italiaanse sommeliers 4 druiventrosjes
Robijnrode wijn, in de neus intense geuren van klein rood fruit bessen, bramen, bloemen, bos met humus, oregano, munt, zoete specerijen en sigarenkistje. De smaak is vol, maar ook heel zacht, zuiver, heerlijk fruit, goed afgeronde zachte tannines in de lang aanhoudende afdronk.
De Soffocone Vincigliata is een wijn gemaakt van 90% Sangiovese, Canaiolo 7%, 3% Colorino druiven.
De kwaliteit van de druiven zijn van een uitzonderlijke kwaliteit. De Soffocone wijngaard is gelegen op heuven nabij de stad Firenze. Zij biedt een schitterend zicht op deze Toscaanse stad. De grondsoort is vooral klei met mergel. De wijngaard is aangeplant in de jaren '80 van de vorige eeuw.
De wijngaard wordt volledig handmatig bewerkt en ook de oogst vindt met de hand plaats. De druiven worden bij de oogst zorgvuldig geselecteerd en alleen de beste druiven komen in deze fantastische wijn. Na de pluk worden de druiven zacht geperst. De vergisting geschiedt in grote roestvrijstalen vaten, waarbij dagelijk met de hand de most wordt geroerd. Na de alcoholische vergisting rijpt de wijn, voor een periode van 15 maanden in Frans eiken barriques, 30% nieuw en 70% voor 2e gebruik. Hierna wordt de wijn gebotteld en ontwikkelt deze zich nog verder voor een periode van minimaal 6 maanden op de fles in de kelders van het domein.
Wijn/spijs combinatie Soffocone: Paddestoelen met lamsvlees
James Suckling: 94/100 punten (2015)
This is incredibly polished. It may be the best Soffocone ever from here. A wealth of cherry and strawberry character. Full body and round tannins. An intense finish with plenty of lemon, candied apple, cherry and chocolate.