Barolo Cru uit Serralunga - 92/100 WineSpectator - James Suckling
De wijn is mooi helder rood en licht doorschijnend. In de neus moois hints van bloemen, vers fruit en zoete specerijen. In de mond is de wijn krachtig, vol, elegant, mooi van structuur, frisse zuren met een lichte mineraliteit en mooie tannines in de lang aanhoudende afdronk.
De wijngaard is gelegen op een hoogte tussen de 250-300 meter, Op de Zuid, Zuid-West helling. De helling wordt beschermd door de omliggende heuvels tegen de wind, waardoor een uniek microklimaat ontstaat. De wijngaard is aangeplant deels in de jaren ‘80 en deels in de jaren ‘60 in de vorige eeuw.
De druiven worden in oktober met de hand geplukt. Na een zachte persing ondergaan zij het vergistingsproces in grote stalen vaten voor een periode van 4 tot 7 weken. De malolactische vergisting geschiedt bij een gecontroleerde temperatur van 20 °C, voor een periode van 2 tot 4 maanden. De wijn rijpt voor 24 maanden in traditionele grote Sloveens eiken vaten. Vervolgens verdere ontwikkeling voor een periode van 4 tot 6 maanden in grote stalen vaten, waarna de wijn wordt gebotteld.
De wijn rijpt voor 24 maanden in traditionele grote Sloveens eiken vaten. Vervolgens verdere ontwikkeling voor een periode van 4 tot 6 maanden in grote stalen vaten, waarna de wijn wordt gebotteld.De wijn rijpt voor 24 maanden in traditionele grote Sloveens eiken vaten. Vervolgens verdere ontwikkeling voor een periode van 4 tot 6 maanden in grote stalen vaten, waarna de wijn wordt gebotteld.
James Suckling: 92/100 punten
Lots of dried flowers and ripe fruit with orange and tangerine undertones on the nose. Full body, intense fruit and tar character. Flavorful and chewy finish. Drink from 2022.
WineSpectator: 92/100
This starts out with floral and cherry aromas and flavors, allied to an elegant profile. Tightly wound, with dense tannins that assert themselves on the lingering finish. Fine balance and grace. Best from 2022 through 2040.