Voortreffelijke Taurasi, authentiek gemaakt, modern vertolkt, 96/100 punten Luca Maroni
Donker robijnrode wijn, met granaatachtige glinsteringen. In de neus intense geuren van donker rijp rood fruit, bramen, pruimen, zoethout, cederhout, walnoten, vanille en specerijen, kaneel. In de mond is de vol, krachtig, warm, mooi gelaagd, heerlijk fruit, en zijdezachte tannines in de lange afdronk. Een moderne vertolking van de authentieke Taurasi.
De naam Rue 333 is afkomstig van de straatnamen in dit gebied, ten tijde van de Franse overheersing.
Taurasi ook wel genoemd de Barolo van het Zuiden.
De wijn is gemaakt van de allerbeste, geselecteerde, Aglianico druiven, komend van de wijngaard gelegen nabij Paternopoli in de Gemeente Taurasi. De wijngaard ligt op een hoogte van 600 meter. De grondsoort is klei met kalksteen en sterk vulkanisch als gevolg van de uitbarstingen van de Vesuvius, vol met mineralen.
De druiven worden, relatief laat, handmatig geoogst eind oktober, begin november. De druiven zijn hierdoor zeer rijp, waardoor de finesses van het fruit duidelijk in de wijn is terug te vinden. De druiven worden in kleine kratten gelegd en vervolgens naar de wijnmakerij gebracht. In de wijnmakerij worden de druiven zacht ingedrukt, zodat de schillenlicht scheuren. De druiven ondergaan het vergistingsproces, met geselecteerde gisten, bij een lage, gecontroleerde, temperatuur voor een periode van 20 dagen in Frans eikenhouten vaten. Vervolgens rijpt de wijn nog voor minimaal 36 maanden in Frans eiken barriques van 225 liter. Hierna wordt de wijn gebotteld en blijft zij, voor verdere ontwikkeling, nog minimaal 12 maanden op de fles in de kelders van het domein.