Uitmuntende Sangiovese - Beste Wijngaarden - 2 Rode Glaasjes - Uitmuntend Gambero Rosso
Intens robijnrode wijn, met in de neus complexe, intense geuren van bessen, specerijen, Mediterrane kruiden, eucalyptus, rozijnen, leer en tabak. In de mond is de wijn vol, heerlijk sappig, verfrissende zuurgraad, vol rood rijp fruit, kersen, bessen, bramen en een lang aanhoudende afdronk met elegante tannines.
Deze wijn wordt gemaakt van 100% Sangiovese druiven, komend van de allerbeste percelen uit de verschillende wijngaarden. De wijngaarden liggen op een hoogte van 300 meter in de heuvels nabij Firenze (Florence). De grondsoort is kalkhoudende klei, met gesteente.
De druiven worden, na een zorgvuldige selectie, met de hand geplukt. De druiven worden vervolgens in de wijnmakerij ontsteelt en zacht geperst. De vergisting geschiedt voor een periode van 7 dagen, onder een gecontroleerde temperatuur, in grote stalen vaten. De vergisting geschiedt met de schillen, die regelmatig worden rondgepompt. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 18 maanden in Slavonisch eiken vaten van 25HL en Tonneuax. Hierna wordt de wijn gebotteld. Op de fles verfijnt de wijn nog minimaal 6 maanden in de kelders van het domein.
Sangiovese wijn / spijs combinatie: perfect bij rood vlees gerechten, Steak Fiorentina, wild, en belegen kazen.
Over Torre a Cona
Torre a Cona is een wijnhuis gelegen ten zuidoosten van Florence, op de grens tussen de Chianti en Valdarno. Het landgoed beslaat ongeveer 200 hectare en ligt op een hoogte tussen de 300 en 370 meter. Het is een van de mooiste 18e eeuwse Villa's., gekocht in 1935 door de huidige eigenaar de Rossi di Montelera familie. In de historische kelders worden de wijnen van Torre a Cona gerijpt. Totaal beschikt Torre a Cona over 20ha aan wijngaarden, gelegen op een hoogte tussen de 300 en 400 meter.