Valpolicella classico D.O.C. Superiore - Terre di Leone
Terre di Leone - Valpolicella Classico - Veneto

Valpolicella classico D.O.C. Superiore - Terre di Leone

ambachtelijk gemaakte Valpolicella Superiore

In Amarone stijl gemaakte Valplocella Cl. Sup. Ingedroogde druiven, 20 maanden in eiken vaten gerijpt, zacht, aangenaam, vol rijp rood fruit, lange afdronk. Meer
€ 35,95
€ 29,95
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven € 75,=
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • extra korting

Productinformatie

In Amarone stijl gemaakte Valpolicella, gemaakt met ingedroogde druiven

Robijnrode wijn, In de neus een heerlijk boeket van rijp rood fruit, kersen, rode bessen, met kruidige tonen als gevolg van de opvoeding in hout. De smaak is zacht, aangenaam, mooi in balans, vol rijp rood fruit en een lang aanhoudende afdronk.

De druiven van deze schitterende Valpolicella Classico komen van de wijngaarden, totaal 7 ha.,  gelegen in Marano di Valpolicella en Fumane, beiden binnen het DOC Classico gebied. De wijngaarden liggen  op een hoogte van ongeveer 420 meter boven de zeespiegel, op de  zuidwest en zuidoost hellingen.

De grondsoort is voornamelijk vulkanische basalt tufsteen . De stokken zijn  op terrassen aangeplant met stenen muren. De wijn is een blend van : 40% Corvina, 20% Corvinone, 25% Rondinella, 10% Molinara, 5% Oseleta.

De wijngaarden zijn aangeplant, tussen 1960 en 1980, met een plantdichtheid van 7.500 stokken per ha. De druiven worden handmatig geplukt en zorgvuldig op de beste kwaliteit geselecteerd. De beste druiven worden op handgemaakte rekken gelegd van 5 kg. Hierna worden de druiven gedurende een periode van rond de 100 dagen ingedroogd. Dit indrogen geschiedt in een tochtige schuur.

Hierna ondergaan de druiven, zonder verdere persing hun eerste gisting in stalen vaten voor een periode van 12 dagen. De verdere opvoeding van de wijn geschiedt deels in Frans eiken vaten van 25 hl. En deels in Frans eiken vaten van 5hl. Voor een periode van 20 maanden. Na deze rijpingsperiode in de Frans eiken vaten wordt de wijn gebotteld. De flessen blijven hierna nog minimaal voor 10 maanden in de kelder van het domein voor verdere ontwikkeling van de wijn.

Door de rustige en lange ontwikkeling van de wijn is het aan te bevelen om deze te decanteren. Drink de wijn niet te warm, zo rond de 16°C.

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:16ºC
  • Alcohol %:14%
  • Oogstjaar:2007
  • Houdbaar tot:2022
  • Artikelnummer:VEN-1010-R05104

Recent bekeken producten

  •   Valpolicella classico D.O.C. Superiore - Terre di Leone

    Valpolicella classico D.O.C. Superiore - Terre di Leone

    ambachtelijk gemaakte Valpolicella Superiore

    € 35,95
    € 29,95
    LEES MEER