James Suckling 93/100 punten - Parker 92/100 punten
De druivenstokken voor deze mooie Taurasi zijn aangeplant in de wijngaarden Lapio en Montemiletto, nabij Montefusco.
De druiven worden gedurende het groeiproces zorgvuldig op kwaliteit gecontroleerd. Het oogsten geschiedt volledig met de hand. Vervolgens worden de druiven heel licht geperst en blijven de druiven, voor een periode van 12 dagen, met de schillen voor de alcoholische gisting in stalen vaten. Nadat de alcoholische- en malolactische fermentatie is voltooid, wordt de wijn gerijpt in kleine Franse eiken vaten gedurende een periode van 18 maanden . Vervolgens veroudert de wijn nog eens gedurende 12 maanden in 5 hl eiken vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld en rijpt de wijn verder gedurende 8-12 maanden op de fles in de kelders van het domein.
James Suckling: 93/100 punten
A very rich, decadent Taurasi with porcini mushroom, bark and ripe-fruit aromas. Full-bodied with round, ripe tannins with lots of spice, fruit and earth aftertaste. Very rich and intense. Structured and potent. Drink or age.
Robert Parker: 92/100 punten
The 2010 Taurasi is a blackened red wine with savory aromas of cured meat and leather. The wine has entered into an attractive tertiary phase with balance, power and integrated tannins (which is not always easy with the heavily structured Aglianico grape). The finish is well built but not too dense or heavy.
WineEnthousiast: 92/100 punten
Highlighting its “wilderness”, its rough, hard and instinctive land. From the glass comes up aromas of the wood, evidences of burnt earth, dark fruits, cloves and the mentho... An austere wine, it need time to unleash its true potentials ...