Voortreffelijke”Cru” dessertwijn van Antinori uit Hongarije, van het domein Baron Bornemisza. De druiven komen uit de wijngaard Nyulászo-Király, gelegen in het Tokaji-Hegyalja, Mád gebied.
De wijn is gemaakt van Furmint druiven. De Furmint is een locale druif uit Hongarije. De druiven worden na de oogst ingedroogd, waardoor de intensiteit van de wijn en het suikergehalte toeneemt. De druiven worden niet geperst maar rijpt in 5 hl houten vaten. Hieruit ontstaat een dikke massa (Aszu), die wordt vermengd met de witte wijn van de Furmint druiven. Dit mengsel rijpt nog minimaal 48 maanden verder in houten vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld om vervolgens op de fles nog een jaar zich verder te ontwikkelen.
De wijn geeft in de mond heerlijke tonen van hong, walnoot. De wijn combineert frisse zuren met mooi restzoet. De wijn geeft een heerlijk lang aanhoudende nasmaak.
De wijn is een perfecte match met fruitige desserts, oude kazen, blauwe kazen, of bij eendenlever.