4/4 druiventrosjes Italiaanse sommeliers - 2 rode glaasjes Gambero Rosso
De volheid en smaak van deze wijn wordt verkregen door het bijzondere "sur lies" proces dat wordt toegepast op de allerbeste druiven van de oogst. Het bijzondere aroma dat door deze techniek tijdens de veroudering in barrique wordt verkregen is een beetje ongewoon geworden in vergelijking met de traditionele Montepulciano wijn uit de Abruzzen.
De wijngaard is slechts 2 ha groot en is gelegen op 300 meter hoogte boven de zeespiegel. De druivenstokken zijn aangeplant in 1972. De bodem is klei-kalksteen. De druiven worden na de handmatige pluk zeer zorgvuldig geselecteerd. De eerste gisting geschiedt in in stalen vaten, gedurende een periode van ca. 30 dagen. Vervolgens rijpt de wijn nog zo’n 20 tot 22 maanden verder "Batonnage sur lies" in nieuwe barriques. Na het bottelen van de wijn rijpt deze nog enkele maanden verder in de kelders van het domein.