Rosso Toscana Carlo Ferrini - 94/100 punten Suckling - Vier trosjes Bibenda Italiaanse Sommeliers
Diep robijnrode kleur, met in de neus intense geuren van bramen en pruimen, rode bloemen, mediterrane kruiden en balsamico. In de mond wordt deze Rosso gekenmerkt door zijn frisheid en sappgigheid van de pure Sangiovese, lichte tonen van kruiden. In de afdronk intens aanwezige, ronde tannines in de lange afdronk.
De wijn is gemaakt van 100% Sangiovese. De wijngaard, 3,5 ha groot, is gelegen in het zuidelijke deel van de Brunello DOCG. De La Quinta komt van de 5e "La Quinta" met Sangiovese aangeplante wijngaard die Podere Giodo. De wijngaard, met een zuid-oostelijk expositie, ligt op een hoogte van rond de 300 meter en is aangeplant begin 2000. De grondsoort is hofdzakelijk klei met gesteente. De wijngaard is aangeplant met een plantdichtheid van 6.600 planten per ha.
De druiven worden in september met de hand geplukt. Na de pluk worden de druiven zacht geperst, waarna zij de vergisting ondergaan, met de schil, voor een periode van 7 dagen. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 12 maanden in eiken vaten van 500 en 2.500 liter.
James Suckling: 94/100 punten
A pretty red with density and richness, offering cherry and chocolate aromas and flavors, as well as hazelnuts. Yet, it’s tight and so fine and focused. Very polished tannins run the length of the palate. Drink or hold.
Giodo is opgericht door de befaamde Italiaanse wijnmaker Carlo Ferrini. De naam is een eerbetoon aan zijn ouders Giovanna en Donetallo. Giodo staat voor een zoektocht naar uitmuntendheid verkregen door elk detail te verbeteren. Een mozaïek van vele kleine puzzelstukjes om tot het allerbeste resultaat te komen. Inmiddels heeft Carlo zijn passie overgebracht naar zijn dochter Bianca.