Brunello di Montalcino 2013 - Robert Parker 94/100
Na de handmatige oogst vindt de fermentatie plaats in stalen vaten. De verdere rijping van de wijn geschiedt in Sloveens eiken vaten voor 24 tot 36 maanden. Vervolgens vindt de verdere rijping op de fles plaats voor minimaal 6 maanden in de kelders van het domein.
Het totale domein is slechts 6 ha. groot en jaarlijks worden ca. 7.700 flessen van deze mooie Brunello gemaakt.
Andrea Cortonesi is een eigengereide wijnmaker, die geen consultants nodig heeft om de mooiste wijnen te maken. Hij is met het hele proces in control en weet precies hoe hij de beste wijnen kan maken. Zijn wijnen hebben altijd heel hoge scores van ruim boven de 90/100 punten. Doordat zij geen of nauwelijks marketingkosten hebben hun wijnen altijd een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.
James Suckling: 94/100
This is exotic yet chilled with a red fruit character overlaid with fresh flowers on the nose. Smoky. Medium to full body, firm yet lightly polished. Lovely fruit and subtly refined. Layered. Extremely fine and pretty. Better in 2019.