Punta Rosa - Spumante - Val d'Oca - Valdobbiadene
Val d'Oca - Cantina Produttori di Valdobbiadene

Punta Rosa - Spumante - Val d'Oca - Valdobbiadene

Favoriet bij feestelijke gelegenheden, zoals bruiloften

Een sprankelende rosé spumante met een heerlijk De smaak is elegant, intens, met hints van zwarte bessen, cranberry, ribes en aardbeien. Meer
11,50
9,75
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • extra korting

Productinformatie

Een sprankelende rose spumante met een heerlijk bloemenbouquet dat tot stand is gekomen door de druiven heel zacht, voorzichtig onder een gecontroleerde temperatuur te persen. De smaak is elegant, intens, met hints van zwarte bessen, cranberry, ribes en aardbeien.

Drink de wijn op een temperatuur tussen de 6 en 8C°.

De wijn is gemaakt van 100% Pinot Nero druiven.

De fermentatie van de most geschiedt in stalen vaten.

De wijn wordt gemaakt volgens de Charmat methode.

Bijna alle Spumante Prosecco’s worden gemaakt d.m.v. de Charmat methode. Volgens de Italianen is de Charmat methode niet uitgevonden door de Fransman Eugène Charmat, maar door de Italiaan Federico Martinotti, directeur van het oenologisch instituut van Asti. Bij de Charmat methode, ook wel Methode Italiano genoemd, ontstaan de bubbels en het schuim niet in de fles maar in speciale gistingstanks, de autoclaven, onder een druk van 4 tot 5 atmosfeer. Er zijn 2 varianten, de korte en de lange Charmat methode.
Voor beide varianten geldt dat de liqueur de tirage wordt toegevoegd aan de basiswijn en de gisting onder gecontroleerde temperatuur in de autoclave plaatsvindt.

De lange methode (uitgevonden door de Trentiner Cavezzani) kan 3-12 maanden duren. Voor de betere Prosecco's wordt gebruik gemaakt van een autoclave met inwendig roermechanisme (autoclave è munito di agitatore). Deze 'roeispaan' zorgt ervoor dat de wijn en de naar de bodem gezakte gistcellen binnen de autoclave regelmatig wordt omgeroerd. Hierdoor krijgt de wijn veel meer contact met de 'lie' (de gistcellen) en ontstaat een karakteristieke smaak en bouquet.
Temperatuurbeheersing is ook bijzonder belangrijk in het proces en bepaalt de fijnheid en duur/lengte van het parelen van de wijn. Na de gisting vindt een steriele filtratie plaats.

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:8-10ºC
  • Alcohol %:12,5%
  • Oogstjaar:2016
  • Houdbaar tot:2019
  • Artikelnummer:MOU-1010-M05604

Recent bekeken producten

  •   Punta Rosa - Spumante - Val d'Oca - Valdobbiadene

    Punta Rosa - Spumante - Val d'Oca - Valdobbiadene

    Favoriet bij feestelijke gelegenheden, zoals bruiloften

    11,50
    9,75
    LEES MEER