Ripasso - Allegrini - Corte Giara wijndomein.
De wijn heeft een diep robijnrode kleur met goede concentratie. Stevig rood fruit gecombineerd met zoete specerijen, delicate tonen van kruiden, levendige zuurgraad, soepel. Heerlijke fruitige afdronk.
Deze Ripasso is gemaakt van Corvina Veronese 70% en Rondinella 30% druiven.
De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 180 tot 250 meter in de heuvelachtige Valpolicella DOC. De expositie is zuid-oost. De grondsoort is kalkrijke klei. de wijngaarden zijn aangeplant in de jaren negentig van de vorige eeuw, met een plantdichtheid van 3.000 planten per ha.
De handmatige oogst van zorgvuldig geselecteerde trossen, geschiedt in de tweede helft van september. Hierna worden de druiven zacht geperst. De 1e vergisting geschiedt, voor een periode van 9 dagen, bij een gecontroleerde temperatuur van 23/28°C in grote stalen vaten, waarbij de most meerdere malen per dag wordt rondgepompt. De 2e vergisting geschiedt, voor een periode van 9 dagen, bij een gecontroleerde temperatuur van 15-19°C, in februari met de schillen die zijn gebleven na het maken van de amarone. Hier wordt de most eveneens dagelijks rondgepompt. Hierna rijpt de wijn eerst 4 maanden in grote stalen vaten en vervolgens nog voor 11 maanden deels in grote Slavonisch eiken vaten en deels in eerder gebruikte barriques. Hierna wordt de wijn gebotteld. Op de fles verfijnt de Ripasso nog verder voor minimaal 3 maanden in de kelders van het domein.