Valpolicella Ripasso Campo Ciotolo - Uitmuntend Gambero Rosso, 2 rode glaasjes
Deze wijn is een product met totale elegantie die komt door het gebruik van de traditionele Ripasso techniek die weer zorgt dat de elegantie, natuurlijke kwaliteit, structuur en plezier gegarandeerd wordt. De uitstekende algehele balans maakt dat de wijn, met een moderne flexibele stijl, zeer drinkbaar is. Ook heeft deze wijn een goede bewaar potentie.
Druiven soorten: Corvina en Corvinone 85%, Rondinella 10% Croatina 5 %
Wijngaard: Wijngaarden in de hoogste Illasi vallei op 270 meter, met een zuid/zuid oost expositie. Waar de kiezels en rolkeien door de eeuwen heen zijn achter gelaten door de Progno rivier en waar de wijnstokken van deze uitstekende Valpolicella Superiore staan.
Vinificatie: Geheel ontsteelt, maceratie: 10-15 dagen, Fermentatie: inox en hout bij 23 tot 25 Celsius, gisten geselecteerd in de kelder, 6 mnd. op gist (sur lie) met battonage, natuurlijk geklaard, 6 mnd. fles voor verkoop.