Valpolicella Superiore Classico DOC - 2008 - Romano Dal Forno
Dal Forno Romano - Amarone - Valpolicella

Valpolicella Superiore Classico DOC - 2008 - Romano Dal Forno

Oogstjaar: 2008 - Houdbaar tot: 2033
Valpolicella Classico Superiore van het befaamde huis Romano dal Forno, perfect, intens, uitgebalanceerd, onverwachte frisheid, indrukwekkend lange afdronk. Meer
125,00
Nog 2 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Valpolicella Superiore Classico Romano dal Forno 

Donkere robijnrood met paarse nuances. Intense geuren van vanille, bosbessen, bramen, kersen, donkere chocolade met balsamico, bloemen, zoethout en koffie hun weg vrij. De smaak is perfect, intens, uitgebalanceerd met een onverwachte frisheid  en een indrukwekkend lange afdronk met fluweelzachte tannines. Een elegante wijn maar toch ook krachtige wijn. 

De godfather van de Amarone is zonder twijfel Guiseppe Quintarelli. Romano dal Forno is, op 22 jarige leeftijd, bij Quintarelli gaan werken en heeft alle fijne kneepjes geleerd. Vervolgens zijn eigen bedrijf begonnen om het nog beter te doen, nog mooiere wijnen te maken dan Quintarelli. Bij Romano gaat het uitsluitend om kwaliteit en nog eens kwaliteit. Hij kent iedere stok in de wijngaard. Romano staat voor maniakale perfectie.

Zijn Amarone en Valpolicella wijnen behoren inmiddels al vele jaren tot de absolute top. 

De wijngaarden zijn gelegen in Val d'Illassi, gelegen ten noord-oosten van de stad Verona. De grondsoort is van alluviale oorsprong en samengesteld uit 70% grind 15% slib en 15% klei. 

De Valpolicella van Romano Dal Forno Amarone wordt gemaakt van 60% Corvina, 20% Rondinella, 10% Oseleta, 10% Croatina druiven. Met uiterste zorgvuldigheid worden de beste druiven, van half september tot eind oktober, handmatig geplukt. Er wordt meerdere malen geoogst, waarbij per ronde uitsluitend de allerbeste druiven worden geoogst. Hierna worden de druiven zacht geperst en vervolgens voor een periode van 2 maanden geweekt met de schillen van de Amarone, in grote stalen vaten.

De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 24 maanden in 1x eerder gebruikte barriques. Hierna wordt de wijn gebotteld. Hierbij wordt de wijn eerst nog in grote stalen vaten geblend met de wijnen uit de verschillende barriques. Vanuit de stalen vaten wordt de wijn gebotteld en verfijnt zij nog minimaal 2 jaar op de fles in de kelders van het domein.

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:15%
  • Artikelnummer:E103325

Recent bekeken producten

  •   Valpolicella Superiore Classico DOC - 2008 - Romano Dal Forno

    Valpolicella Superiore Classico DOC - 2008 - Romano Dal Forno

    125,00
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »