Valtelina Superiore DOCG - Grumello Sassorosso 2013 - Nino Negri
Nino Negri - Viticoltori in Valtellina, dal 1897

Valtelina Superiore DOCG - Grumello Sassorosso 2013 - Nino Negri

Goed Zeer Goed Gambero Rosso

Oogstjaar: 2013 - Houdbaar tot: 2025
4 trosjes Italiaanse sommeliers, vol rijp rood donker fruit, kersen, mooie zuurgraad, zachte tannines in de lang aanhoudende afdronk. Meer
18,50
16,95
  • Uw voordeel: 1,55 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 9,30 korting
+ In winkelwagen
Nog 12 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Valtellina Superiore DOCG - Sassorosso - Grumello - 4 trosjes Italiaanse Sommeliers - Goed - Zeer Goed Gambero Rosso

Middel robijnrood met intense oranje reflecties. In de neus intense geuren kersen, bessen- en frambozen, viooltjes, witte peper en grafiet. In de mond vol rijp rood donker fruit, kersen, mooie zuurgraad en duidelijk aanwezige, zachte tannines in de lang aanhoudende afdronk. De wijn is elegant in de mond met smaken van jammig fruit en een zachte afdronk.

De Sassorosso is een de beste terrassen van de Grumello (van het Latijnse "grumus": heuvel, hoogte) het deelgebied van de Valtellina Superiore waar het kasteel Grumello staat, gebouwd in 1373 en verwoest tijdens de Grisons in 1526.

De Sassorosso wijngaard bevindt zich in het hart van het deelgebied Grumello; de wijnstokken getraind met het gebogen Guyot-systeem, op terrassen op het zuiden met ondiepe zandige leemgrond, op een hoogte van 450 meter, gaven een opbrengst van 60 kwintaal druiven per hectare.

De wijn is 100% Nebbiolo, lokaal genaamd: Chiavennasca. Na de handmatige oogst midden oktober vindt de schilweking plaats, 6 keer per dag worden de schillen met automatische sproeiers met het druivensap besproeid, bij een gecontroleerde temperatuur (28 °C). Dit duurt 8 dagen. Daarna vindt de vergisting plaats, vervolgens rijpt de wijn voor 70% op vaten 30 tot 50 hectoliter voor 20 maanden. De andere 30% rijpt in barriques 2e passage.

Na de rijping van de wijn wordt de wijn in grote stalen vaten geassembleerd waarna zij wordt gebotteld. Op de fles blijft de wijn nog enkele maanden voor verdere verfijning in de kelders van het domein.

Valtellina Superiore wijn spijs combinatie: Perfect bij een lamsbout! maar kan ook bij andere vleesgerechten

Goed om te weten dat de druiven die zijn geplukt met de helikopter van de wijngaard naar de wijnmakerij worden gebracht. De route via de weg neem te veel te veel tijd in beslag. 

 

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:13,5%
  • Artikelnummer:LOM-2610-R15701

Recent bekeken producten

  •   Valtelina Superiore DOCG - Grumello Sassorosso 2013 - Nino Negri

    Valtelina Superiore DOCG - Grumello Sassorosso 2013 - Nino Negri

    Goed Zeer Goed Gambero Rosso

    18,50
    16,95
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »