Authentieke Vier Sterren Sardijnse Vermentino uit de Sulcis DOC - Vier druiventrosjes Italiaanse sommeliers
Helder strogele wijn met een intense neus met geuren van kruiden, salie, rood fruit, pruimen, limoen en lichte hints van balsamico, jodium en zout. In de mond is de wijn heerlijk fris, fruitig, citrus, balsamico, licht mineralig in de lang aanhoudende afdronk.
De wijn is gemaakt van de Sardijnse Vermentino druiven, komend uit de Sulcis DOC, het zuid-westelijke deel van het eiland Sardinië. Het klimaat is Mediterraan met voornamelijk in de herfst en winter regenval en mistralwinden. Het voorjaar en de zomers zijn warm, met in de herfst milde temperaturen en koude winters.
De Vermentino stokken zijn aangeplant in wijngaarden met alluviale gronden, licht alkalisch, steenachtig, rijk aan calcium. magnesium en kalium.
De oogst van de druiven geschiedt handmatig in de periode van eind augustus tot begin september. In de zomer vindt een extra snoeironde plaats om alleen de beste druiven te laten doorgroeien totdat zij volledig rijp zijn. Na de oogst worden de druiven direct in kratten van 10kg naar de wijnmakerij gebracht en direct gekoeld tot 10°C. Nadat de druiven gekoeld zijn worden zij zacht geperst. Het fermentatieproces geschiedt in grote stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur 15°-18°C. De most blijft met de schil voor een periode van 4 maanden in grote stalen vaten, waarna de wijn wordt gebotteld. Op de fles blijft de wijn nog enkele maanden in de kelders van het domein om te verfijnen.