Amber kleurige wijn met een heerlijk intense van rijp fruit, caramel, koffie en honing. De smaak is krachtig, niet te zoet, met hints van noten, honing en karamel. De wijn heeft een mooie lang aanhoudende warme afdronk.
De Vinsanto di Montepulciano is gemaakt van Malvasia del Chianti 90% en 10% Pulcinculo (Grechetto Bianco).
De druiven die in de Vin Santo worden gebruikt zijn altijd van de hoogste kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat de Vin Santo niet elk jaar wordt gproduceerd. Na de pluk worden de druivenranken gedurende 3 tot 4 maanden in een schuur / loods opgehangen om de druiven te laten indrogen. Door dit indrogingsproces neemt het suikergehalte van de druiven toe. De ingedroogde druiven worden in januari / februari geperst. De most gistenkele weken in kleine houten vaten van 70/100 liter. Vervolgens rijpt de wijn nog zo'n 8 jaar verder in kleine eikenhouten vaten in de kelders van het domein, waarna deze wordt gebotteld.
Een open fles Vin Santo kan redelijk lang, mits goed afgesloten en op een koele plaats gezet, worden bewaard.
Tip: Voortreffelijke combi met de cantuccini, de beroemde toscaanse knapperige amandelkoekjes, desserts met gedroogd fruit, abrikozen, rozijnen, notentaart en mooie kazen.
De Vinsanto di Montepulciano is gemaakt van Malvasia del Chianti 90% en 10% Pulcinculo (Grechetto Bianco).
De druiven die in de Vin Santo worden gebruikt zijn altijd van de hoogste kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat de Vin Santo niet elk jaar wordt gproduceerd. Na de pluk worden de druivenranken gedurende 3 tot 4 maanden in een schuur / loods opgehangen om de druiven te laten indrogen. Door dit indrogingsproces neemt het suikergehalte van de druiven toe. De ingedroogde druiven worden in januari / februari geperst. De most gistenkele weken in kleine houten vaten van 70/100 liter. Vervolgens rijpt de wijn nog zo'n 8 jaar verder in kleine eikenhouten vaten in de kelders van het domein, waarna deze wordt gebotteld.
Een open fles Vin Santo kan redelijk lang, mits goed afgesloten en op een koele plaats gezet, worden bewaard.
Tip: Voortreffelijke combi met de cantuccini, de beroemde toscaanse knapperige amandelkoekjes, desserts met gedroogd fruit, abrikozen, rozijnen, notentaart en mooie kazen.