Virginie de Valandraud rouge grand cru - Château Valandraud - Saint Emilion - Bordeaux

Virginie de Valandraud rouge grand cru - Château Valandraud - Saint Emilion - Bordeaux

Winespectator 89/100 punten

Schitterende wijn van Chateau Valandraud, vol, warm, elegant, en levendig. Mooie zachte tannines zijn terug te vinden in de lang aanhoudende afdronk. Meer
65,00
55,00
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • extra korting

Productinformatie

Parker 88+/100 - Winespectator 89/100

Donker robijnrode wijn. Klassieke wijn met een elegant bouquet van rood fruit, confituren, kruiden en vanille. In de mond is de wijn vol, warm, elegant, en levendig. Mooie zachte tannines zijn terug te vinden in de lang aanhoudende afdronk.

De naamgeving van de wijn komt van de dochter van Jean-Luc Thunevin. Het eerste jaar dat deze wijn werd gemaakt was in 1992, in eerste instantie als de tweede wijn van Château Valandraud. In 1997 wijzigde dit en werd de wijn een volwaardig alternatief voor de top wijn Chateau Valandraud. De druiven komen van specifieke percelen van het Chateau. De wijn wordt gemaakt door een team van specialisten, die onder leiding staan van Murielle Arnaud, en met de steun van de beroemde oenoloog Michel Rolland en Jean-Philippe Fort . De wijze waarop de wijn wordt gemaakt is gelijk aan de topwijn Chateau Valandraud. De druiven worden handmatig geplukt als zij optimaal rijp zijn. De druiven worden dubbel op kwaliteit en rijpheid gesorteerd. Eerst in de wijngaard en vervolgens nog eens in de wijnmakerij. 

De vinificatie wordt uitgevoerd in kleine vaten van hout, beton of staal. De malolactische vergisting van de wijn geschiedt op droesem. Vervolgens rijpt de wijn in nieuwe eiken vaten voor een periode van 18 tot 20 maande. Het bottelen gebeurt in principe zonder filtratie van de wijn.

Met de hulp van oenoloog Michel Rolland en Jean-Philippe Fort, wordt de blend samengesteld. Ongeveer de helft van de wijn wordt hiervoor als voldoende kwalitaiteit geklassificeerd. De rest gaat naar de tweede wijn, "3 de Valandraud." De verhoudingen van wijndruivenrassen variëren sterk en is sterk afhankelijk van de oogst. 

De 2006 is samengesteld uit 70% Merlot en 30% Cabernet Franc

Parker: 88+/100

A separate estate, not a second wine, this is a soft, fruity wine that is much more accessible than the flagship Valandraud, but it possesses good quantities of red and black fruits along with some damp earth and roasted herb components. The wine is savory, broad, and best drunk over the next decade.

WineSpectator: 89/100

Excellent aromas of crushed berries, chocolate and toasty oak follow through to a full body, with silky tannins and a long, caressing finish. Refined and very pretty for the vintage. Best after 2011. 1,250 cases made. –JS

 

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:13,5%
  • Oogstjaar:2006
  • Houdbaar tot:2025
  • Artikelnummer:VF534806

Recent bekeken producten

  •   Virginie de Valandraud Grand Cru - Château Valandraud - St.Emilion

    Virginie de Valandraud Grand Cru - Château Valandraud - St.Emilion

    Winespectator 89/100 punten

    65,00
    55,00
    LEES MEER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »