Wijncadeau - Barolo DOCG - Ginestra - Paolo Conterno - Monforte d'Alba
Paolo Conterno - Piemonte - Barolo DOCG

Wijncadeau - Barolo DOCG - Ginestra - Paolo Conterno - Monforte d'Alba

Verbaas de ontvanger met deze fantastische Barolo - 95/100 punten Parker, Uitmuntend Gambero Rosso

Oogstjaar: 2015 - Houdbaar tot: 2035
Fantastisch wijncadeau om de ontvanger te verbazen! Kistje met 2 flessen. Krachtige Barolo, Parker 95/100 punten, strak, elegante complexiteit, kersenjam, prachtige gelaagdheid en fluweelzacht in de extreem lange afdronk. Meer
151,50
137,50
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Barolo DOCG - Ginestra - Montforte d'Alba, 95/100 punten Robert Parker - Hoogste Waardering Italiaanse sommeliers

Helder granaatrode wijn. In de neus zijn de geuren elegant en harmonieus met aanhoudende tonen rode roos, kersenjam, zoete pijptabak en humus die zich uitbreiden met cacao-, eucalyptus- en varengeuren, balsamico en minerale noten. In de mond is de wijn warm, krachtig, strak, elegante complexiteit en gelaagdheid en fluweelzacht in de extreem lange afdronk.

De wijngaard is gelegen nabij Montforte d 'Alba in het hart van de Barolo DOCG. De naam van de wijngaard is Ginestra, deze is aangeplant in de periode 1985-1990. De wijngaard ligt op een hoogte tussen de 300 en 350 meter, met een blootstelling naar het zuiden en een hellingspercentage varierend van 30-35%.  De wijngaard is aangeplant met een plantdichtheid van 4.000 planten per ha. De grondsoort is voornamelijk klei met veel kalkgesteente en delen van oude schelpen. De grond is perfect voor het vasthouden van het water, waardoor de druiven gedurende het seizoen ook in drogere perioden kunnen groeien. De wijngaard is uitsluitend aangeplant met de Nebbiolo druiven voor de productie van de Barolo wijnen. Aangeplant zijn de Nebbiolo, subvariëteiten Lampia en Michet.

In de wijngaard wordt uitsluitend handmatig gewerkt. De oogst geschiedt begin oktober, eveneens handmatig. Na de oogst worden de druiven in kleine kratten gelegd en direct naar de wijngaard gebracht voor het zacht persen van de druiven. Dit geschiedt echter niet voordat er eerst nog een strenge kwaliteitsselectie van de druiven heeft plaats gevonden. Alleen zo kan een grootse, lang houdbare wijn worden gemaakt. Het vergistingsproces geschiedt voor een periode van 18 tot 25 dagen in grote stalen vaten. Regelmatig wordt de most geroerd om de edele bestanddelen van de schil in de wijn zo goed mogelijk onderdeel te laten zijn van de wijn. Zodra de optimale verhouding tussen kleur en geëxtraheerde tannines is bereikt, worden de schillen afgetapt.

De verdere rijping en verfijning van de wijn geschiedt traditioneel, voor een periode van 36 maanden in eikenhouten vaten van 35 HL. Hierna wordt de wijn gebotteld en blijft zij nog voor een jaar op de fles voor verdere verfijning. De wijn wordt bij het bottelen niet gefilterd.

Combinatie: gebraden kalfsvlees, rib van rundvlees in Barolo, gerijpte kazen.

Wijn/spijs tip van de Italiaanse sommeliers: Deze Barolo is een perfecte match bij runderrib met Barolo saus.

 

Robert Parker: 95/100 punten

The 2015 Barolo Ginestra shows real complexity and depth. It exudes a profound nature in general. Mineral tones lead the clean, fresh entry, followed by more savory notes. This is from Paolo Conterno's home vineyard cru, with vines planted right up to the edges of the winery and the family house. This Barolo is nuanced and multifaceted, and it will stand up to a couple of decades in the cellar.

 

James Suckling: 94/100 punten

The dark-berry and fresh mushroom aromas are compelling in this wine. Full-bodied, tight and chewy with wonderful texture and tannins. Solid 2015. 

 

Over Paolo Conterno
 
In 1886 startte Paolo Conterno zijn Casa della Ginestra, gewijd aan de productie van Nebbiolo, Barbera en Dolcetto wijnen. Als een onvermoeibare arbeider met een grote intuïtie, bewerkte hij de meest gunstige delen van de Ginestra-heuvel voor de teelt van de druiven en verdeelde ze naar ras, ligging en terrein. Bovendien had hij de vooruitziende blik om zich te richten op het maken van wijnen van superieure kwaliteit.
 
Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door Giorgio Conterno. Paolo Conterno heeft een tiental hectaren aan wijngaarden met als grondsoort kalkhoudende leem. De wijngaarden zijn zeer gunstig gelegen op een hoogte tussen de 300 en 350 meter, op hellingen tot 38%, voornamelijk in het zuiden en gedeeltelijk in het zuidoosten van het land. De Conterno-familie heeft al het mogelijke gedaan om hier de mooiste Nebbiolo druiven te kweken. De Ginestra Cru is een van de belangrijkste wijngaarden van Barolo, een uniek terroir met zeer gunstige klimatologische omstandigheden. 
 

Recent bekeken producten

  •   Wijncadeau - Barolo DOCG - Ginestra - Paolo Conterno - Monforte d'Alba

    Wijncadeau - Barolo DOCG - Ginestra - Paolo Conterno - Monforte d'Alba

    Verbaas de ontvanger met deze fantastische Barolo - 95/100 punten Parker, Uitmuntend Gambero Rosso

    151,50
    137,50
    LEES MEER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »