DUITSE WIJN

Sorteer producten op:
 •   Schlossberg Riesling trocken - Mosel - Heinrichshof

  Schlossberg Riesling trocken - Mosel - Heinrichshof

  12,95
  9,50
  LEES MEER
 •   RÖMISCHE KAPELLE - Riesling Trocken - Heinrichshof - Mosel

  RÖMISCHE KAPELLE - Riesling Trocken - Heinrichshof - Mosel

  10,95
  8,50
  LEES MEER

Ontdek de schitterende rode- en witte Duitse wijnen van de hoogste kwaliteit

In Duitsland worden in dertien regio's druiven verbouwd voor wijnproductie. Het grootste wijngebied is Rheinhessen, gelegen ten westen van de stad Mainz. De Riesling druif is de bekendste en belangrijkste druif van de Duitse wijnen. In Duitsland zelf wordt de Dornfelder (rood) ook veel gedronken. De Duitse wijnbouw produceert prachtige witte wijnen en rode wijnen die in elke wijnkelder thuishoren. Wijnen uit Duitsland vinden gretig aftrek op de Nederlandse markt door hun goede kwaliteit en aantrekkelijke prijs.

 

Duitse wijnen

In Duitsland worden in dertien regio's druiven verbouwd voor wijnproductie. Doordat het in Duitsland relatief koel is, zijn de Duitse wijnen een hele aparte categorie en niet vergelijkbaar met wijnen uit Italië of Spanje. Als u op zoek bent naar een fruitige witte wijn of een mooie pinot dan is Duitsland een prachtige wijnmarkt voor u.

Het grootste wijngebied is Rheinhessen, gelegen ten westen van de stad Mainz. De Riesling druif is de bekendste druif van de Duitse wijnen. In Duitsland zelf wordt de Dornfelder (rood) ook veel gedronken, maar deze wijn wordt niet of nauwelijks geëxporteerd. De Blauburgunder of te wel de Pinot Nero is op dit moment sterk in opkomst. Hieronder bespreken we de belangrijkste Duitse wijngebieden.

 

Het Rheingau wijngebied

in deze streek vindt al heel erg lang wijnbouw plaats. Er zijn nabij Slot Johannesberg vondsten gedaan dat de wijnbouw hier al in het jaar 800 plaats vond. Rheingau is de bakermat van de Riesling wijnen. Maar ook de Spätburgunder, (pinot nero) is in deze streek zeer veel aangeplant. De grond is droog en stenig en op de zuidhellingen doet de Riesling het zeer goed. Vooral ook door de stroming van de Rijn, die zorgt een demping van de hitte in de zomer en de kou in de winter. In de 18e eeuw werd op wijngaarden van het klooster Johannesberg voor het eerst geëxperimenteerd met de late oogst (Spätlesen).

 

Het Rheinhessen wijngebied

Rheinhessen is het grootste wijngebied van Duitsland. Bekend is dat de Romeinen hebben hier ook al wijnbouw hebben bedreven. Hier heerst een ideaal wijnbouwklimaat. Bergen in het westen zorgen voor beschutting, de neerslag is gering, de zomer warm en de winter mild. De wijnboeren in Rheinhessen produceren zowel moderne, ongecompliceerde wijnen als absolute topproducten.

 

Het Nahe wijngebied

In het dal van de Nahe rivier wordt al meer 2000 jaar wijn gemaakt. Dankzij de beschutting tegen koude wind door de hoge Hünsrück zorgen milde temperaturen en veel zonneschijn voor een uitstekend klimaat voor de wijnbouw. De Riesling wijnen uit deze streek hebben extra finesse doordat de wijnstokken op vulkanische grond zijn aangeplant. Nahewijnen zijn daarom geliefd bij kenners. Hier worden echt hele mooie wijnen gemaakt.

 

Service van Villa Fattoria

Een Duitse kwaliteitswijn online kopen? Dan zit u bij het assortiment van Villa Fattoria altijd goed. Villa Fattoria’s Duitse wijnen zijn altijd van goede kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. We stellen ons assortiment altijd samen uit de beste wijnen van verschillende wijnlanden. Zo kunnen we u keer op keer iets nieuws aanbieden. Onze Duitse wijnen zijn dan ook stuk voor stuk wijnen van hoge kwaliteit. Een Duitse wijn kopen doet u dan ook zonder problemen!

Wilt u een party ook wijnen proeven? We komen graag bij u langs op locatie met een op maat samengestelde wijnproeverij. We horen hierbij graag welke type wijnen u voorbij ziet komen, maar u kunt ook kiezen voor een complete verrassing. Kijk voor meer informatie op onze wijnproeverij pagina.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »