OOSTENRIJKSE WIJN

Sorteer producten op:
 •  
  48%korting
  Sauvignon Blanc - Weinviertel DAC - Weingut Pleil

  Sauvignon Blanc - Weinviertel DAC - Weingut Pleil

  Harold Hamersma 8-

  15,25
  7,95
  LEES MEER
 •   Blauer Zweigelt - Kirchbergen - Weinviertel - Weingut Pleil

  Blauer Zweigelt - Kirchbergen - Weinviertel - Weingut Pleil

  Uit de wijnregio Weinviertel - Oostenrijk

  15,50
  9,50
  LEES MEER
 •  
  35%korting
  Velkam - Blauer Zweigelt - Weingt Nastl - Oostenrijk

  Velkam - Blauer Zweigelt - Weingt Nastl - Oostenrijk

  Druiven van oude stokken.

  11,50
  7,50
  LEES MEER

Topselectie Oostenrijkse wijnen, directe import.

Klein maar fijn - dat is de beste beschrijving van Oostenrijkse wijnen. Internationaal gezien zijn de wijnen nog niet zo bekend. Ontdek hier de Oostenrijkse wijnen.

Klein maar fijn - dat is de beste beschrijving van Oostenrijkse wijnen. Internationaal gezien zijn de wijnen nog niet zo bekend. Gelukkig heeft de Grüner Veltliner veel bijgedragen om de Oostenrijkse wijnen, ook internationaal, op de kaart te zetten. De wijnen uit Oostenrijk worden ook door de wijnkenners wijnjournalisten volop geprezen.

De Oostenrijkse wijngebieden liggen allen in het oosten van Oostenrijk, ten noorden, oosten en zuiden van Wenen. De gebieden grenzen aan Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Slovenië. Oostenrijk heeft meerdere wijnregio's zoals o.a. Niederösterreich, Weinviertel, Kamptal, Wachau, Steiermark en Burgenland.

Wat maakt Oostenrijkse wijnen zo bijzonder? Hiervoor zijn vele redenen aan te geven. Een van de belangrijkste redenen is de eeuwenoude traditie van het wijn maken. Wijnstokken zijn synoniem met het landschap, de cultuur en het dagelijks leven. Dit geldt ook voor de typische Oostenrijkse druivensoorten. De ideale geologische en klimatologische omstandigheden zorgen ervoor dat de wijnstokken die druiven geven om authentieke, karakteristieke wijnen met karakter en persoonlijkheid te maken. Het motto is: kwaliteit zonder compromissen en het resultaat is succes zonder uitzondering. 

 

Kamptal DAC - Niederösterreich

De Grüner Veltliner en Riesling - miljoenen jaren jong 
Kamptal dankt zijn naam aan de rivier de Kamp, die loopt naar de grootste wijnproducerende stad van Oostenrijk, Langenlois. Met een wijngaard oppervlakte van 3.802 hectare is Kamptal is een van de meest succesvolle wijnstreken in Oostenrijk, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat.  De wijnregio staat al vele jaren synoniem met de schitterende wijnen als de Grüner Veltliner en de Riesling in twee stijlen gemaakt, een klassieke stijl medium-bodied wijn en een rijke, weelderige droge Riserva stijl.

Kamptal biedt een verscheidenheid aan terroir, variërend van löss tot grind naar kristallijn en rode zandsteen en bergstenen, zoals op de hoog aangeschreven Heiligenstein. De naam is afgeleid van de brandende zon, die een warm en droog microklimaat geeft. De geologische ontwikkeling van het gebied is nogal bijzonder en is tussen de 320 en 250 miljoen jaar oud, gevormd woestijnachtige omstandigheden maar omvat ook vulkanische deeltjes. 

De wijngaarden zijn gelegen langs steile terrassen op de zuidhellingen. Hier zijn vooral de Riesling wijnstokken aangeplant. Kenmerkend voor de wijnen is hun mineraliteit en het uitzonderlijk bewaarpotentieel. Meer zuidwaarts richting de Donau, is er een andere bodemstructuur, met meer löss en leem terrassen. De beste omstandigheden voor de Grüner Veltiner, als voor de rode en witte Pinot rassen en Zweigelt. 

De wijnen uit Kamptal kenmerken zich door fijne, delicate aroma's en een natuurlijke levendige zuurgraad, hetgeen wordt veroorzaakt door de unieke combinatie van warme dagen en koele nachten.

Weinviertel DAC - Niederösterreich

Weinviertel is het grootste Oostenrijkse wijnbouwgebied dat langzaam ook internationale erkenning krijgt. Het gebied heeft een wijngaard oppervlakte van 13.356 hectare. Het succes van Weinviertel is vooral te danken aan Grüner Veltliner. 

Het gebied strekt zich uit van de Donau in het zuiden tot de Tsjechische grens in het noorden, en van de Manhartsberg in het westen tot de grens van Slowakije in het oosten. Naast de Grüner Veltliner, zijn er in Weinviertel nog vele andere schitterende druivensoorten te vinden, zoals de Riesling, fruitige Blauer Zweigelt en Blauer Portugieser. 

De wijnmakers in het noordoostelijke deel van het Weinviertel, focussen zich vooral op kruidigheid van de Veltliners, frisse rieslings en gewichtige Bourgondische wijnen. Meer naar het noorden zijn de wijnen meer mineralig. Verder naar het zuidoosten, biedt het microklimaat en de bodemgesteldheid optimale groeiomstandigheden voor Grüner Veltliner, Riesling, de Pinot rassen, evenals de aromatische Traminer, van droog tot heerlijke dessertwijnen. Nabij de wijnstad van Wolkersdorf, vind je de grote Rieslings met uitgesproken aroma's.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »