PORTUGESE WIJNEN

Sorteer producten op:
 •  
  35%korting
  PV - Douro DOC - Quinta do Sagragdo

  PV - Douro DOC - Quinta do Sagragdo

  WineEnthousiast 86/100 punten

  13,25
  9,95
  LEES MEER
 •  
  40%korting
  Sagrado branco - Douro DOC - Quinta do Sagrado

  Sagrado branco - Douro DOC - Quinta do Sagrado

  Voortreffelijk wit uit Portugal, authentieke druiven

  15,75
  11,75
  LEES MEER

Portugese wijnen, de onontdekte schatten van de mediterranee

Als u denkt aan Portugese wijnen dan denken veel mensen vooral aan port of Vinho Verde. Daarnaast heeft Portugal nog veel meer mooie Portugese wijnen. De witte wijnen en rode wijnen uit deze streek zijn ook zeker de moeite waard. Wat vooral verrassend is bij de collectie Portugese wijnen is het aantal onbekende druivenrassen. Het geheim van de Portugese wijn ligt in de samenstelling van die druivenrassen. Bij Villa Fattoria verkopen we prachtige wijnen met ieder een uniek karakter.

 

De Portugese wijngebieden

Wijnland Portugal kent wijngaarden over het gehele land. Met 55 afgebakende gebieden, waarvan er 31 de D.O.C. status hebben verkregen, is Portugese wijn dan ook verzekerd van veel diversiteit. De bekendste wijngebieden zijn de Douro en Porto. Porto is al sinds 1761 een afgeschermd wijngebied en reserva Douro DOC is dit pas sinds 1982.

 

Classificatie van de Portugese Wijn

De Portugese wijnen worden toebedeeld in verschillende klassen om de kwaliteit van het product te beoordelen. We beginnen met Vinho de Mesa, oftewel de tafelwijn. Het is een eenvoudige wijn waar weinig restricties aan worden verbonden qua productie. Daarna komt de Vinho Regional. Deze wijn moet wel voldoen aan bepaalde regels zoals het minimale alcoholpercentage en de maximale opbrengst per hectare. De beste Portugese wijnen vallen onder de Denominaçao de Origem Controlada oftewel de D.O.C.. Deze groep wijnen worden geproduceerd volgens strenge eisen waarbij onder andere ook vastligt hoe lang een fust en fles moet rijpen.

 

Het geheim achter de kracht van Portugese wijn

Een rode wijn maken van één druivensoort? Overal ter wereld wordt het gedaan. De Portugezen doen dat net wat anders. Het grootste deel van de wijn uit Portugal bestaat uit meerdere soorten en soms wel tientallen soorten druivenrassen. Dit heet assemblage. De bekendste Portugese druivensoort is de Rabigato. Daarnaast zijn er verschrikkelijk veel andere druivenrassen die met elkaar worden vermengd tot de mooiste wijnen. De Gouveio, Viosinho, Côdega de Larinho, Touriga Nacional, Vinhas Velhas, Tinta Amarela en Touriga Franca om er maar een paar te noemen! De beste Portugese wijnen bestaan soms uit een combinatie van wel tientallen verschillende druivenrassen. Een Portugese wijn kopen is hierdoor soms wat lastiger vanwege de variëteit.

 

Service van Villa Fattoria

Portugese wijn kopen gaat gemakkelijk bij Villa Fattoria. We hebben in ons assortiment de mooiste Portugese wijn om uw speciale gelegenheid te complimenteren. Naast wijn uit Portugal kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor een mooie mousserende wijn, rosé wijnen of een uitstekende Cabernet Sauvignon. Prachtige wijn kopen, daarvoor bent u bij Villa Fattoria altijd aan het juiste adres. Heeft u advies nodig over een perfecte wijn voor een etentje of speciale gelegenheid? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »