SPAANSE WIJN

Sorteer producten op:
 •   Blei - DOCa. Priorat - Mas d'En Blei - Catalonië

  Blei - DOCa. Priorat - Mas d'En Blei - Catalonië

  Bronsen medaille IWC

  20,50
  14,50
  LEES MEER
 •  
  37%korting
  Gonzavilla - DO Ribero del Duero - Bodegas Carrasvilla

  Gonzavilla - DO Ribero del Duero - Bodegas Carrasvilla

  druiven van 60 jaar oude stokken

  17,50
  10,95
  LEES MEER
 •   Terralux - Crianza - DO Ribera del Duero - Bodegas Carrasvilla

  Terralux - Crianza - DO Ribera del Duero - Bodegas Carrasvilla

  Hoogst beoordeeld, beste uit de Ribera

  27,50
  22,50
  LEES MEER
 •   Nineta de Mas l'Altet - Alicante

  Nineta de Mas l'Altet - Alicante

  Ambachtelijk gemaakte wijn

  29,95
  17,95
  LEES MEER
 •   Crianza DOCa Rioja Lavesa - Bodegas Landaluce

  Crianza DOCa Rioja Lavesa - Bodegas Landaluce

  GUIA PEÑIN 01/100 punten

  13,15
  9,75
  LEES MEER
 •  
  1,5 ltrMagnum
  Fincas de Landaluce Reserva - D.O.Ca. Rioja Alavesa - MAGNUM

  Fincas de Landaluce Reserva - D.O.Ca. Rioja Alavesa - MAGNUM

  GUIA PEÑIN 90/100 punten

  32,50
  29,95
  LEES MEER

De appellatie Ribera del Duero is ontstaan in 1982. Het is wereldwijd een van de meest prestigieuze Spaanse appellaties.

Het is gelegen in Castilla y León (Spanje), nabij de Duero rivier en de provincies Soria, Burgos, Segovia en Valladolid. Lees hier meer over Ribera del Duero.

De appellatie Ribera del Duero is ontstaan in 1982. Het is wereldwijd een van de meest prestigieuze Spaanse appellaties. Het is gelegen in Castilla y León (Spanje), nabij de Duero rivier en de provincies Soria, Burgos, Segovia en Valladolid. Het gebied is totaal ca 115 km lang en 35 km breed. De totaal oppervlakte aan wijngaarden is rond de 21.000 ha. Totaal zijn er ca 8.300 wijnbouwers geregistreerd.


De appellatie Ribera del Duero ligt gemiddeld op een hoogte van meer dan 800 meter. Het heeft een continentaal klimaat met extreme temperaturen in de zomer en winter, gevoeligheid voor vorst en zeer vaak last van langdurige droogte tijdens de hete zomers. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht in de zomer kan variëren van 32 º C overdag tot 6 º C tijdens de nacht. 

De wijnstokken die dit extreme klimaat overleven produceren donkere, diep aromatische en prachtig gestructureerde wijnen, met een intense concentratie, stijl en duurzaamheid. De meest traditionele variëteit in dit  gebied is de "tinta del País" of "tinto fino", ook wel Tempranillo. De Tempranillo beslaat zo'n 60% van het totale areaal. De  naam is een verkorting voor "vroeg", dat verwijst naar het feit dat de druiven enkele weken eerder rijpen dan de meeste andere Spaanse druivensoorten. De variëteit biedt, in Ribera del Duero, meer pigment, een betere fruitzuurgraad dan in andere Spaanse klimaten. De wijnen uit de Ribera del Duero zijn in het algemeen, rijk meer elegant en beter van structuur. 

In de Ribera del Duero kent men de: 

Joven - jonge rode wijnen. Dit zijn wijnen die niet in hout of wijnen die minder dan 12 maanden in eiken vaten hebben gerijpt. Deze wijnen op de markt komen slechts een paar maanden na de oogst. 

Crianza wijnen, zijn wijnen die in eikenhouten vaten hebben doorgebracht voor ten minste 12 maanden. Zij mogen niet worden verkocht voor 1 oktober van het tweede jaar na de oogst. 

Reserva wijnen zijn deze wijnen die gedurende 36 maanden tussen fust en fles zijn verouderd, waarvan minimaal 12 maanden in de eiken vaten zijn gerijpt. Zij mogen alleen op de markt komen na 1 december van het derde jaar na de oogst. 

Gran reserva wijnen zijn wijnen van een uitzonderlijke kwaliteit. Ze zijn verouderd gedurende 60 maanden, waarvan minstens 24 maanden in de eiken vaten en daarna nog 36 maanden in de fles. De wijnen mogen niet worden verkocht, voor 1 december van het vijfde jaar na de oogst.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »