Barolo DOCG - 2016 - Cru Cerequio - La Morra - Michele Chiarlo
Michele Chiarlo - Canelli - Piemonte

Barolo DOCG - 2016 - Cru Cerequio - La Morra - Michele Chiarlo

96+/100 punten Robert Parker

Oogstjaar: 2016 - Houdbaar tot: 2045
96+/100 Punten Parker, intens, rijk, elegant, krachtig en tegelijk ook fluweelzacht, met heerlijk fris rood fruit, balsamico, lange krachtige afdronk met fluweelzachte tannines.  Meer
105,95
99,50
  • Uw voordeel: 6,45 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 38,70 korting
Nog 5 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Barolo - Prestigieuze La Morra Cru Cerequio - 96+/100 Parker - 3 Bicchieri Gambero Rosso, hoogste waardering.

 
Helder granaatrode wijn. In de neus intense complexe tonen van rijp fruit, munt, eucalyptus, mediterrane kruiden. rozen en blauwe regen. In de mond is de wijn intens, rijk, elegant, krachtig en tegelijk ook fluweelzacht, met heerlijk fris rood fruit, balsamico, lange krachtige afdronk met fluweelzachte tannines. 
 
De wijngaard is gelegen tussen de stadjes La Morra en Barolo. De Cerequio Cru wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze crus van Barolo. Een prachtig amfitheater van wijngaarden waar de bodem, de blootstelling en het microklimaat samenkomen om uitzonderlijke Barolo's te creëren.
 
Het microklimaat in de wijngaard is uniek door de bijzondere ligging, beschermd tegen de straffe winden. De expositie is zuid- zuidwest. De Cru Cerequio is ook wel de "Riviera van de Langhe" gaan heten. Michele Chiarlo heeft in dit unieke gebied 9 ha. aan wijngaarden, aangeplant met Nebbiolo druiven voor de productie van Barolo's. In 1988 heeft Michele Chiarlo wijngaarden van totaal 6 ha. aangekocht, die al meer dan 2 eeuwen worden gebruikt voor de productie van de fameuze Barolo's. De wijngaarden liggen op een hoogte van 320 meter.
 
De grondsoort is kalkrijke mergelklei van sedimentaire mariene oorsprong uit de Tortoniaanse periode (9 miljoen jaar geleden), arm aan organisch materiaal, maar rijk aan micro-elementen zoals magnesium en mangaan, in het bijzonder.
 
De druiven van het oudste perceel, aangekocht in 1972, totaal 0,9 ha. groot, worden gebruikt voor de Barolo Cerequio Riserva. Dit geschiedt overigens alleen in de allerbeste oogstjaren.
 
De druiven worden eind oktober met de hand geoogst. Tijdens de zomermaanden worden de stokken intensief terug gesnoeid zodat alleen de beste trossen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Na de pluk van de druiven ondergaan zij de vergisting voor een periode van 20 dagen in grote eiken vaten. De vergisting geschiedt met de schillen bij een temperatuur tussen de 27°C en 32°C. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 24 maanden in eiken vaten van verschillende omvang. Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt zij nog voor minimaal 12 maanden op de fles in de kelders van het domein.
 
Deze fantastische Cru Barolo begint op dronk te komen in 2024, en kan nog blijven liggen tot 2045. Drink temperatuur: 18°C
 
Robert Parker: 96/100 punten
The 2016 Barolo Cerequio is born in the vineyard cru that best represents the excellent winemaking efforts of the Michele Chiarlo team. The estate owns a beautiful boutique hotel and restaurant in the middle of the vineyard and fittingly uses this spot for most public functions. This is a terrific expression, showing the power and balance of the vintage with pretty accents of wild fruit, rose and dark earth that render volume and intensity to the wine's overall performance.
 
James Suckling: 95/100 punten
Loads of roasted chestnuts, glazed cherries, licorice and dried rosemary. Excellent depth and concentration here; think dried berries and forest floor. Tightly strung with raw, powerful tannins and lots of flavor. Long and chewy on the finish. Drink from 2024.
 

Over Michele Chiarlo:

Michele Chiarlo startte in 1956 zijn wijnbedrijf. Gekozen werd voor de regio war hij was geboren, Canelli, nabij Asti in de Regio Piemonte. Hier kon hij zijn droom waarmaken in de meest ongelooflijke mooie wijnstreek ter wereld.

Traditie, discipline en passie met grote zorg voor het land en de natuur waren voor hem de belangrijkste uitgangspunten. 
 
Inmiddels heeft het bedrijf 120 ha aan wijngaarden in Monferrato, de Langhe, (La Morra en Barolo) en de Gavi streken. Hij is ook de drijvende kracht geweest achter de nieuwe Barbera Nizza DOC. Bij Michele Chiarlo gaat de aandacht bij elke wijngaard naar het individuele terroir en de eigenheid van de wijnen.
 

Goed om te weten dat Michele Chiarlo een ster heeft in de Gambero Rosso. Dit houdt in 10x een tre bicchieri of te wel 10x drie rode glaasjes, de allerhoogste waardering van een wijn.

Recent bekeken producten

  •   Barolo DOCG - 2016 - Cru Cerequio - La Morra - Michele Chiarlo

    Barolo DOCG - 2016 - Cru Cerequio - La Morra - Michele Chiarlo

    96+/100 punten Robert Parker

    105,95
    99,50
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »