DRUIF: PECORINO

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Druif: Pecorino

Pecorino is een wit druivenras, oorspronkelijk uit de regio De Marken. De druif was voor de wijnproductie in de jaren tachtig van de vorige eeuw zo goed als verdwenen. In die jaren start Guido Cocci Grifoni een groot project om van de bijna verdwenen Pecorino druif een “grote witte wijn” te maken. Hierna maakte de Pecorino wijn weer een grote vlucht. Veel producenten in De Marken en Abruzzen gingen ook weer een Pecorino wijn maken. In Offida heeft de Pecorino de DOCG status. In de Abruzzen heeft de Pecorino wijn een DOC status.

 

De witte Pecorino wijn, is een wijn die door veroudering mooier en mooier wordt. De complexiteit en finesses nemen toe als de wijn een aantal jaren de tijd heeft gekregen om zich op de fles verder te ontwikkelen. Veroudering voor een periode van 2 tot een jaar of 5 geeft een meer gelaagde complexiteit, volheid en een fantastisch mooie lange afdronk. De Pecorino kan echter gemakkelijk 10 jaar worden bewaard. Tip: Decanteer de Pecorino wijn voordat je hem drinkt, want de wijn moet even de tijd krijgen om zich helemaal te geven.  
 

Kenmerk: Pecorino wijn

In de neus een fris en levendig boeket van net geplukt citroen fruit, een vleugje anijs en venkel. In de mond is de wijn rijk, vol, complex, veel wijn, met een heerlijke frisheid van groene appel en citroen.

 

Wijn/spijs combinatie tip - Pecorino wijn 

Perfect bij visgerechten, vette zalm, salade met Sardines, maar ook met kip perfect.

 

Bij fattoria.nl bent u verzekerd van de beste Italiaanse wijnen. Wij selecteren onze wijnen zorgvuldig op prijs en kwaliteit. Hiervoor maken wij gebruik van ons ervaren vinologen proefpanel. U ontvangt bij fattoria.nl een retour/omruilgarantie van 26 weken. Zo heeft u 100% zekerheid dat u de beste wijnen in huis haalt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »