DRUIF: SAGRANTINO

Sorteer producten op:
 •  
  Vanaf12,45
  Montefalco Rosso DOC - Scacciadiavoli

  Montefalco Rosso DOC - Scacciadiavoli

  Gambero rosso Goed/zeer goed

  14,95
  LEES MEER
 •  
  Vanaf22,90
  Montefalco Sagrantino DOCG - Scacciadiavoli

  Montefalco Sagrantino DOCG - Scacciadiavoli

  Gambero Rosso 2 rode glaasjes

  27,50
  LEES MEER

Druif: Sagrantino

De Sagrantino druif is een autochtone druif uit de Regio Umbrië. Van deze druif wordt de befaamd Sagrantino wijn gemaakt. De druif groeit vooral in en rondom de oude steden Montefalco en Bevagna in de Provincie Perugia. Totaal zijn er slechts ruim 80 producenten van de Sagrantino. De wijn heeft sedert 1992 de DOCG status. Waarschijnlijk hebben de Byzantijnse monniken de druif in het verre verleden vanuit Griekenland naar Italië gebracht.


De Sagrantino di Montefalco moet voor 100% zijn gemaakt van de Sagrantino druiven komend uit het DOCG gebied. Vervolgens moet de Sagrantino minimaal 30 maanden verouderen, waarvan minimaal 12 maanden in eiken vaten, alvorens deze op de markt mag worden gebracht.  

 

Kenmerk Sagrantino wijn

De kleur van de wijn is donker paars tot zwart kleur. Het boeket wordt gekenmerkt door aroma's van rode fruit, gemalen kaneel. In de mond is de wijn krachtig, droog, complex, rood diep rijp bosfruit, licht kruidig, duidelijke tannines, die met de jaren verzachten. De wijn kan gemakkelijk zo’n 20 tot 30 jaar verouderen.