DRUIF: SAGRANTINO

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Druif: Sagrantino

De Sagrantino druif is een autochtone druif uit de Regio Umbrië. Van deze druif wordt de befaamd Sagrantino wijn gemaakt. De druif groeit vooral in en rondom de oude steden Montefalco en Bevagna in de Provincie Perugia. Totaal zijn er slechts ruim 80 producenten van de Sagrantino. De wijn heeft sedert 1992 de DOCG status. Waarschijnlijk hebben de Byzantijnse monniken de druif in het verre verleden vanuit Griekenland naar Italië gebracht.


De Sagrantino di Montefalco moet voor 100% zijn gemaakt van de Sagrantino druiven komend uit het DOCG gebied. Vervolgens moet de Sagrantino minimaal 30 maanden verouderen, waarvan minimaal 12 maanden in eiken vaten, alvorens deze op de markt mag worden gebracht.  

 

Kenmerk: Montefalco Sagrantino wijn

De kleur van de wijn is donker paars tot zwart kleur. Het boeket wordt gekenmerkt door aroma's van rode fruit, gemalen kaneel. In de mond is de wijn krachtig, droog, complex, rood diep rijp bosfruit, licht kruidig, duidelijke tannines, die met de jaren verzachten. De wijn kan gemakkelijk zo’n 20 tot 30 jaar verouderen.

 

Bij fattoria.nl bent u verzekerd van de beste Italiaanse wijnen. Wij selecteren onze wijnen zorgvuldig op prijs en kwaliteit. Hiervoor maken wij gebruik van ons ervaren vinologen proefpanel. U ontvangt bij fattoria.nl een retour/omruilgarantie van 26 weken. Zo heeft u 100% zekerheid dat u de beste wijnen in huis haalt.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »