DRUIF: CANNONAU

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Druif: Cannonou

De Cannonau is het meest voorkomende rode druivenras van het Italiaanse eiland Sardinië.

De productie van dit ras vind je op het hele eiland. Uit recente studies, waarbij overblijfselen van druivenpitten zijn gevonden, is vastgesteld dat de druif al zo’n 3.200 jaar geleden in dit gebied werd verbouwd. Waarschijnlijk is de druif ontstaan in de Kaukasus en Mesopotamië en vandaar uit via Egypte en Griekenland in Sardinië terecht gekomen.

Gianni Lovicu, onderzoeker stelt dat de druif van Sardijnse oorsprong is. Ondersteund door historische onderzoeken en opgravingen van druivenpitten kon worden vastgesteld dat de druif al werd geproduceerd in het jaar 1.200 voor Christus. De eilandbewoners, de grote zeevaarders, de Shardana, hebben voor de verspreiding van de druif naar Spanje gezorgd. Uit een akte, opgemaakt op 21 oktober 1549, door notaris Bernardino Coni uit Cagliari, wordt gesproken over de Cannonau druif en wijn. 

Het beste gebied voor deze druif is het gebied is de provincie Nuoro. De Cannonau komt tot de beste prestaties op grotere hoogte in het midden en noorden van het eiland.

De Cannonau kenmerkt zich door rijp rood fruit (pruim, kersen), tabak en specerijen. Het is een echte krachtpatser met intens fruit, met soepele tannines en een lang bewaarpotentieel.

Varianten van de Cannonau vindt je in Frankrijk in de vorm van de Grenache en in Spanje heeft de druif Granacha.

Kenmerken Cannonau wijn:

Robijnrood van kleur. De wijn is aards en mineralig en een intens fruitig, aardbei, kers, en bosbessen met in de afdronk zachte tannines.

 

Bij fattoria.nl bent u verzekerd van de beste Italiaanse wijnen. Wij selecteren onze wijnen zorgvuldig op prijs en kwaliteit. Hiervoor maken wij gebruik van ons ervaren vinologen proefpanel. U ontvangt bij fattoria.nl een retour/omruilgarantie van 26 weken. Zo heeft u 100% zekerheid dat u de beste wijnen in huis haalt.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »