VALPOLICELLA RIPASSO

Wij verkopen 100% échte Italiaanse Valpolicella Ripasso. Deze wijnen zijn zeer vol van smaak en kracht. Lees onderaan hoe de Valpolicella Ripasso wijnen gemaakt worden.
Sorteer producten op:
  •   Valpolicella Doc Cl.Sup. Ripasso - 2020 - Begali

    Valpolicella Doc Cl.Sup. Ripasso - 2020 - Begali

    Gambero Rosso Goed/zeer goed

    15,25
    Op voorraad

De Ripasso is als "mini Amarone" zeer geliefd bij veel wijnliefhebbers.

 
De Ripasso wordt gemaakt van de druiven van de Valpolicella, waarbij de Corvina, Corvinone en Rondinella de belangrijkste druiven zijn. Om een Amarone te maken worden de druiven eerst 3 maanden in kelders, of droogruimtes gedroogd. Zij verliezen in de 3 maanden meer dan 30% van hun vocht. Hierna worden de druiven geperst. Het sap is zeer geconcentreerd, doordat al 30% van het vocht is verdampt. Dit is dan ook één van de redenen dat een Amarone een "dure" wijn is.
 
De Ripasso wordt gemaakt als een Valpolicella met dezelfde druiven als de Amarone. De druiven worden direct na de oogst geperst. Om de wijn extra kracht en volheid te geven worden de schillen van de Amarone gebruikt in de most van de Ripasso geweekt. Hierdoor wordt de wijn voller en krachtiger. 
 
De Ripasso heeft twee grote pluspunten, te weten:
- De Ripasso heeft meer volheid en kracht dan de basis Valpolicella wijnen.
- De prijs is substantieel lager dan de Amarone.
 

Koop veilig online de beste Valpolicella Ripasso wijnen bij fattoria.nl

Bij fattoria.nl bent u verzekerd van de beste Italiaanse wijnen. Wij selecteren onze wijnen zorgvuldig op prijs en kwaliteit. Hiervoor maken wij onder meer gebruik van ons ervaren vinologen proefpanel. Wij kennen de wijnboeren persoonlijk. Hebben ze bezocht en kennen hun wijnen. Alleen zo kunnen wij voor u de beste Italiaanse wijnen selecteren.

Valpolicella Ripasso van de allerhoogste kwaliteit

Wij zijn er zeker van dat wij de beste kwaliteit leveren. U krijgt bij ons dan ook de allerbeste garantie. U ontvangt bij fattoria.nl een retour/omruilgarantie van 26 weken. Zo heeft u 100% zekerheid dat u de beste wijnen in huis haalt. Proef&Geniet van de mooiste Italiaanse wijnen. Wilt u advies? Wij helpen u graag! Bel naar: 030 - 66 212 83 of stuur een whatsapp naar 06 516 08 449.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »