Ciabot Berton - Barolo - La Morra

Sorteer producten op:
 •   Langhe Nebbiolo DOC - 3 Utin - 2019 - Ciabot Berton

  Langhe Nebbiolo DOC - 3 Utin - 2019 - Ciabot Berton

  Hoog gewaardeerde Langhe Nebbiolo uit Barolo DOCG

  18,75
  15,50
  Op voorraad

Uit oude documenten blijkt dat de familie Oberto, eigenaren van Ciabot Berton al in 1200 in La Morra woonden. De familie maakt al wijn sedert 1800. Eind jaren '50 van de vorige eeuw plantte Luigi Oberto samen met zijn vader Giovenale 2 ha aan Nebbiolo stokken op de heuven van Bricco San Biagio. De druiven werden op de markt van Alba verkocht.
 
In 1961 besloot Luigi om zelf van de schitterende druiven, die hij produceerde, wijn te gaan maken. In de loop der jaren werd er meer grond gekocht. Op dit moment beschikt het bedrijf over ca. 12 ha aan wijngaarden rondom La Morra. Het deelgebied van de wat meer verfijndere Barolo wijnen.
 
De huidige wijnmakerij werd in 1980 gebouwd. De naam "Ciabot" komt uit het Piemontese dialect, wat "klein gebouw" betekent.
 
Vanaf de jaren '90 begonnen zijn zonen Marco, een oenoloog, en Paola, een agronoom, samen te werken met Luigi. Zij waren zich bewust van de kwaliteit en het fantastische potentieel van de wijngaarden en van de Nebbiolo druiven. Zij besloten toen om de druiven van de verschillende wijngaarden afzonderlijk te gaan vinifiëren, waarbij ze de beste partijen Barolo op fles selecteerden. Op deze manier, gecombineerd met een aantal belangrijke productiemaatregelen met Luigi's grote ervaring, worden de wijnen van Ciabot Berton steeds meer bekend en gewaardeerd.
 
De wijngaarden zijn gelegen in de prestigieuze historische crus van La Morra, in het hart van de Barolo DOCG: Roggeri, San Biagio, Rive, Cappallotti, Pria en Rocchettevino met , aan de kant met uitzicht op Alba. 
 
De bodemsamenstelling is deels grijsblauwe mergel, klei met kalkachtige mergel, zand en zandsteen. 
 
 
 
 
 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »