De Grechetto druif komt oorspronkelijk uit Griekenland. Na vele eeuwen in Italie wordt het als een authentiek druivenras beschouwd. De druiven worden voornamelijk geteeld in de Regio's Umbrie en Lazio.
Grechetto wijnen hebben delicate aroma's van fruit, peer en appel, gedroogd fruit, hazelnoot, ananas, banaan, kiwi en grapefruit.
Sorteer producten op:
Poggio della Costa - Grechetto di Civitella d'Agliano IGT - 2021 - Cantina Sergio Mottura
Gambero Rosso 3 rode glaasjes
14,50
13,75
Op voorraad
Grechetto Montefalco Bio - DOC - 2020 - Antonelli
Bio, 3 druiventrosjes Italiaanse sommeliers
11,75
10,95
Tijdelijk niet op voorraad
Cervaro della Sala IGT - 2019 - Castello della Sala - Antinori
De Grechetto druif heeft, zoals de naam al doet vermoeden, zijn oorsprong in Griekenland, net als alle andere druivenrassen die de naam Greco dragen. De druif werd naar Zuid-Italië gebracht door kolonisten uit Magna Graecia.
De verschillende Grechetto druiven klonen worden hoofdzakelijk geteeld in de Regio Umbrië en de aangrenzende centraal gelegen Regio Lazio. De druif kan na vele eeuwen worden beschouwd als een inheems druivenras van Umbrië of, meer uitgebreid, van Midden-Italie.
Deze druiven leveren wijnen op die worden gekenmerkt door een strogele kleur met groenachtige reflecties. Wanneer de Grechetto wordt gerijpt of vergist in barriques kan de wijn naar goudgeel kleuren.
De Grechetto wijn heeft een gematigde zuurgraad met een gevarieerd aromatisch profiel met delicate aroma's van fruit (peer en appel), gedroogd fruit (hazelnoot), tropisch fruit (ananas, banaan, kiwi en grapefruit) en florale aroma's (meidoorn, brem en soms kamille en acacia. In de mond is de wijn voldoende alcoholisch, droog, met een matige zuurgraad en structuur.