GRECHETTO
Grechetto wijnen hebben delicate aroma's van fruit, peer en appel, gedroogd fruit, hazelnoot, ananas, banaan, kiwi en grapefruit.
Druif: Grechetto
De verschillende Grechetto druiven klonen worden hoofdzakelijk geteeld in de Regio Umbrië en de aangrenzende centraal gelegen Regio Lazio. De druif kan na vele eeuwen worden beschouwd als een inheems druivenras van Umbrië of, meer uitgebreid, van Midden-Italie.
Deze druiven leveren wijnen op die worden gekenmerkt door een strogele kleur met groenachtige reflecties. Wanneer de Grechetto wordt gerijpt of vergist in barriques kan de wijn naar goudgeel kleuren.
De Grechetto wijn heeft een gematigde zuurgraad met een gevarieerd aromatisch profiel met delicate aroma's van fruit (peer en appel), gedroogd fruit (hazelnoot), tropisch fruit (ananas, banaan, kiwi en grapefruit) en florale aroma's (meidoorn, brem en soms kamille en acacia. In de mond is de wijn voldoende alcoholisch, droog, met een matige zuurgraad en structuur.