DRUIF: NEGROAMARO

Sorteer producten op:
  •   Edizione 19 Cinque Autoctoni - 2017 - Farnese Fantini

    Edizione 19 Cinque Autoctoni - 2017 - Farnese Fantini

    5 trosjes Bibenda Italiaanse sommeliers

    21,50
    Tijdelijk niet op voorraad
  •   Neprica - Negroamaro - Puglia I.G.T. - 2018 - Tormaresca

    Neprica - Negroamaro - Puglia I.G.T. - 2018 - Tormaresca

    Antinori wijn uit de hak van Italië

    11,50
    9,75
    Tijdelijk niet op voorraad
  •   Passamante - Negroamaro - Salento IGT - 2020 - Masseria Li Veli

    Passamante - Negroamaro - Salento IGT - 2020 - Masseria Li Veli

    Robert Parker 88/100 punten

    12,50
    Tijdelijk niet op voorraad

Druif: Negroamaro

Negroamaro  zwart en bitter in het Italiaans.  De wijnen zijn donker en hebben een fijne bittere smaak. De druif is op grote schaal aangeplant in de hak van Italië, in de provincies Brindisi en Salento. De wijnen gemaakt van de Negroamaro druif zijn geliefd bij een groot publiek, vanwege haar volheid, donker fruit en zachte lang aanhoudende afdronk. 

De wijn van de Negroamaro wordt in Salento ook geblend met de wijn van de Malviasa Nera druif.

Het is niet geheel duidelijk hoe de druif in Italië is gekomen. Wellicht kwam de druif in de 7e eeuw voor Christus vanuit Griekenland, maar het kan ook zijn dat de handelaren zo’n 8.000 jaar geleden de druif uit Klein Azië hebben meegenomen.
 

Kenmerken Negroamaro wijn

Intens rode tot diep paarse wijn. Het boeket is rijk en complex met tonen van rood fruit, kersenjam en kruiden. In de mond is de wijn vol, zacht, heerlijk fris fruit, jammig, rijke tannines en een aangename afdronk.

 

Bij fattoria.nl bent u verzekerd van de beste Italiaanse wijnen. Wij selecteren onze wijnen zorgvuldig op prijs en kwaliteit. Hiervoor maken wij gebruik van ons ervaren vinologen proefpanel. U ontvangt bij fattoria.nl een retour/omruilgarantie van 26 weken. Zo heeft u 100% zekerheid dat u de beste wijnen in huis haalt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »