VALTELLINA - LOMBARDIA

Valtellina is gelegen in de Regio in Lombardia. De hoofdstad is Sondrio. Valtellina is gelegen tegen de Italiaans/Zwitserse Alpen, tussen Como en de Stelvio Pas in Alto Adige. Valtellina staat bekend om hun prachtige Nebbiolo wijnen. De Nebbiolo druif heet overigens in deze Regio "Chiavennasca". De Valtellina Nebbiolo wijnen hebben hun eigen, unieke identiteit.
Sorteer producten op:
 •   La Mossa - Valtellina Superiore DOCG - 2015 - La Perla

  La Mossa - Valtellina Superiore DOCG - 2015 - La Perla

  Kleine gepassioneerde wijnboer met traditioneel gemaakte Valtellina Superiore

  26,50
  24,95
  Op voorraad

 
Valtellina is gelegen in de Regio in Lombardia. De hoofdstad is Sondrio. Valtellina is gelegen tegen de Italiaans/Zwitserse Alpen, tussen Como en de Stelvio Pas in Alto Adige.
 

Valtellina is naast toerisme bekend om hun prachtige Nebbiolo wijnen. De Nebbiolo druif heet overigens in deze Regio "Chiavennasca". De wijnen van de Nebbiolo druif, die je ook terug vindt in Barolo, Barbaresco en Alta Piemonte heeft hier in Valetllina een prachtige, weinig geëvenaarde, finesse. Feit is dat de Nebbiolo in Valtellina er anders uitziet en zich ook anders gedraagt en een geheel eigen stijl van wijnen geeft dan in Barolo of Barbaresco. De Valtellina Nebbiolo wijnen hebben hun eigen, unieke identiteit.

 

Bekend zijn de Valtellina Superiore wijnen met heerlijk rijp rood fruit, mooie fijne tonen en niet teveel hout. Eveneens komt de befaamde Bresaola (rundvlees, gezouten en gerijpt, en die rauw wordt gegeten) uit Valtellina.

 

De wijngaarden liggen in Valtellina op steile hellingen tegen de rotsen aangeplakt. Het werk in de wijngaarden is dan ook altijd en alles met de hand. Voor de oogst van de druiven gebruikt de producent Nino Negri zelfs een helicopter om de druiven langs de steile rotsen op te halen en naar de wijnmakerij te brengen.

 

De Sforzato is een Nebbiolo wijn gemaakt, als de Amarone, van ingedroogde druiven. De druiven worden gedurende een periode van een maand of 3 tot 4 ingedroogd en verliezen hierbij 30% van het vocht. De wijnen zijn hierdoor voller en krachtiger. 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »