La Mossa - Valtellina Superiore DOCG - 2015 - La Perla
La Perla - Valtellina - Lombardia

La Mossa - Valtellina Superiore DOCG - 2015 - La Perla

Kleine gepassioneerde wijnboer met traditioneel gemaakte Valtellina Superiore

Oogstjaar: 2015 - Houdbaar tot: 2030
100% Nebbiolo, mooi van structuur, elegant, sappige rode kers, cranberry, levendige zuren, wilde kruiden en mooi zachte tannines in de lang aanhoudende afdronk. Meer
26,50
24,95
  • Uw voordeel: 1,55 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 9,30 korting
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Valtellina Superiore , 100% Nebbiolo, Uitstekende prijs - kwaliteit

Donker robijnrode wijn met in de neus intense geuren van rode bessen, rozenblaadjes, natte steen, tonen van menthol samen met een aardse geur van nieuw leer.  In de mond is de wijn mooi van structuur, elegant, sappige rode kers, cranberry, levendige zuren, wilde kruiden en mooi zachte tannines in de lang aanhoudende afdronk.

De Valtellina Superiore La Perla is een perfecte wijn voor de liefhebbers van Nebbiolo die een voorkeur hebben van finesse en elegantie. 

Totaal heeft La Perla 3,3 ha aan wijngaarden in de Valtellina DOCG. De wijngaarden zijn aangeplant in de midden jaren tachtig van de vorige eeuw met een plantdichtheid van 5.500 planten per ha. De wijngaarden liggen op een hoogte van 400 tot 450 meter, met een zuidelijke expositie.

In oktober, november worden de druiven handmatig geplukt. De druiven worden in kleine kratten naar de wijnmakerij gebracht, waar zij worden ontsteeld en licht geplet. De most wordt gedurende enkele dagen gekoeld tot 5-7°C en vervolgens verwarmd tot 24 °C, waarna de temperatuur gecontroleerde vergisting begint. De maceratie geschiedt met de schillen voor een periode van rond de 20 dagen. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 36 maanden in grote geroosterde eiken vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld. Op de fles verfijnt de wijn nog minimaal 12 maanden in de kelders van het domein. 

Wijn - Spijs combinatietip van de Italiaanse sommeliers, perfect bij een stoofpotje met paddenstoelen. Ook perfect bij een lamsbout.

Over: La Perla

Marco Triacca begon zijn wijnbouw avontuur in 2009, met een Nebbiolo wijngaard van 1,5 ha. in Valgella - Tresenda di Teglio, het hart van een van de beroemde met wijnranken bedekte terrasvormige hellingen van de Valtellina in het noordelijke deel van de Regio Lombardije, Noord-Italië. Op dit moment heeft Marco een totaal aan 3,3 ha aan wijngaarden.

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:13,5%
  • Artikelnummer:LOM-1010-R15958-15

Recent bekeken producten

  •   La Mossa - Valtellina Superiore DOCG - 2015 - La Perla

    La Mossa - Valtellina Superiore DOCG - 2015 - La Perla

    Kleine gepassioneerde wijnboer met traditioneel gemaakte Valtellina Superiore

    26,50
    24,95
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »