Pinot Grigio Wijnen

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Pinot Grigio is de laatste jaren een geliefde en modieuze wijn geworden.

De stokken voor de productie van Pinot Grigio druiven zijn hoofdzakelijk aangeplant in het Noord Oosten van Italië in de regio's Veneto, Trentino, Alto-Adige en Friuli. De populairiteit s de afgelopen jaren sterk toegenomen omdat de producenten van Pinot Grigio wijnen hun kwaliteit sterk hebben verbeterd.  
 
De wijn van Pinot Grigio druiven heeft in de basis een koperen kleur., ontstaan tijdens het productieproces doordat de wijn wordt gevinifieerd met de schillen.  Dit zie je duidelijk terug bij de Pinot Grigio Rosato van Casate Montfort uit Trentino. De Pinot Grigio druiven worden ook vaak gefinifieerd als witte wijn, de schillen worden direct na het persen gescheiden van de most. 
 
Pinot Grigio wijnen zijn grote fruitige, geurige en goed gestructureerde wijnen. Met name in Trentino en Alto Adige hebben de wijnen een iets hogere zuurgraad (en daardoor een langere rijping). De Pinot Grigio wijnen uit Friuli zijn rijk qua frisheid, smaak en complexiteit. 
 
De allermooiste Pinot Grigio wijnen komen uit de regio Friuli. Het wijnbedrijf Lis Neris uit Friuli heeft zich vooral gespecialiseerd op het maken van de mooiste Pinot Grigio wijnen, zowel gerijpt in staal, maar ook in houten vaten. Een van de beste wijnbedrijven uit Italië, Schiopetto, maakt eveneens fantastisch mooie Pinot Grigio wijnen. 
 

Pinot Grigio wijnen zijn uitstekende en meer en meer geliefde wijn als aperitief, maar ook bij saldes en voorgerechten zijn zij een meer dan uitstekende begeleider.

 
 
 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »