Ripasso Valpolicella Classico Superiore - Goed tot zeer goed Gambero Rosso
* Jaren in Top-5 Best Verkocht;
* Jaar op Jaar, Zeer Goed Waardering Gambero Rosso
* Kleine Gepassioneerde Wijnboer met slechts 10ha wijngaarden;
* Jaar op Jaar, Zeer Goed Waardering Gambero Rosso
* Kleine Gepassioneerde Wijnboer met slechts 10ha wijngaarden;
* 100% Autochtone druivenrassen;
* Gelegen in het hart van de Amarone DOCG;
* Geliefd om Beste Prijs/Kwaliteit.
Robijnrode wijn met mooie granaatachtige glinsteringen. Het boeket is intens heerlijk rijp, enigszins gedroogd fruit, lichte hints van kruiden. De smaak is vol, droog, zacht, heerlijk rijp rood bosfruit en warm in de afdronk.
De druiven van deze Ripasso komen van de eigen wijngaarden van Begali. De wijn is gemaakt uit een blend van Corvina 65%, Rondinella 30%, andere autochtone druiven 5%. Voor het maken van deze wijn worden traditionele technieken gebruikt. Voor de fermentatie worden de (ingedroogde) druivenschillen gebruikt die ook voor hun Amarone wijnen zijn gebruikt. Hierdoor wordt de wijn krachtiger envoller. De wijn rijpt minimaal 12 maanden in grote houten vaten alvorens te worden gebotteld.
De druiven van deze Ripasso komen van de eigen wijngaarden van Begali. De wijn is gemaakt uit een blend van Corvina 65%, Rondinella 30%, andere autochtone druiven 5%. Voor het maken van deze wijn worden traditionele technieken gebruikt. Voor de fermentatie worden de (ingedroogde) druivenschillen gebruikt die ook voor hun Amarone wijnen zijn gebruikt. Hierdoor wordt de wijn krachtiger envoller. De wijn rijpt minimaal 12 maanden in grote houten vaten alvorens te worden gebotteld.