Hoogste waardering Gambero Rosso - Parker 94/100
De wijn is samengesteld uit Corvina 40%, Corvinone 35%, Rondinella 20%, Oseleta 5%.
De druiven worden bij het oogsten al zorgvuldig geselecteerd, en alleen de beste druiven komen in aanmerking voor deze prachtige amarone wijn. Na de oogst worden de druiven in een tochtige ruimte gedurende 120 dagen in houten kratten te drogen gelegd. Gedurende dit drogingsproces verliezen de druiven circa 40% van hun oorspronkelijke gewicht. Het suikergehalte van de druiven is door dit vochtverlies enorm toegenomen. Na deze indroging worden de druiven licht gebroken en in stalen vaten gedaan, waarna gedurende 36 dagen de eerste gisting begint. De druiven worden in deze stalen vaten regelmatig rondgepompt. Na deze eerste gisting worden de schillen van de most gescheiden. De most gaat nu over, gedurende 48 maanden, voor verdere rijping deels in grote eiken vaten deels in barriques. Na deze laatste houtrijping wordt de wijn gebotteld om daarna nog eens minimaal acht maanden op de fles in de kelders van het domein verder te rijpen.
Perfecte wijn bij een kaasplateau. Open de fles minimaal enkele uren voordat u de wijn gaat drinken, of decanteer de wijn.
Jaar op jaar krijgt Lorenzo Bagaili tre bicchieri rosso in de Gambero Rosso.
Parker 94/100
The delightful 2009 Amarone della Valpolicella Classico Monte Ca' Bianca is a wine of pedigree and determination. Monte Ca' Bianca is richly redolent of dark fruit, mesquite, cola and balsam herb. It also shows a drying vein of crushed mineral that balances out the overt sweetness of the bouquet. The finish is soft and supple with a point of bright acidity on the close. This is one of the nicest and most even-keeled Amarone wines I tasted this year. Bravo.