DE SMAAK VAN ITALIË - WELKOM IN ABRUZZO

20-04-18 / De Smaak van Italië < TERUG NAAR OVERZICHT

Welkom in Abruzzo  - Veel ingrediënten voor een mooie vakantie

In de relatief onbekende regio Abruzzo vind je azuurblauwe meren, verstilde dorpjes, massieve bergtoppen, een smakelijke, oceanische keuken en zelfs beren (!). Er veel redenen om je volgende vakantie af te zakken naar deze bijzondere regio tussen Molise en de Marken. Wij geven er alvast een paar. Nog meer tips vind je in de april editie van magazine De Smaak van Italië met een uitgebreide reisreportage.

 

 

Scanno, het meest gefotografeerde dorpje van Italië

Scanno zou het meest gefotografeerde dorpje van heel Italië zijn. Het ligt als het ware tegen een heuvel geplakt. Vroeger liep er een muilezelpad naar boven; tegenwoordig vind je kleine traptredes in de weggetjes. In Scanno loopt geen enkel steegje vlak: het is een klimmen en dalen door de straatjes. Niemand heeft hier dan ook haast, hier beleef je slechts het ultieme nú. In het dorp ontstond een traditie van prachtige klederdracht, die je ook nu nog in het straatbeeld aantreft.

 

De hippe historie in Guardiagrele

Guardiagrele is een prachtig, rustig dorpje in Abruzzo. Vanuit hier (het ligt op ongeveer zeshonderd meter hoogte) heb je uitzicht over de uitgestrekte landschappen en de olijfboomgaarden die deze regio al eeuwen sieren. Hier kun je slenteren door historische straatjes met karakteristieke pandjes, of een bezoekje brengen aan de schilderachtige Chiesa della Madonna del Carmine.

 

Op bezoek bij een trabocco

De zogenoemde trabocchi werden honderden jaren geleden gebouwd voor vissers die zich geen boot konden veroorloven. Inmiddels is het vangen van vis voor de meeste trabocchi bijzaak. Nu fungeren ze als restaurant of als uitkijkpunt over de groenblauwe Adriatische zee. De vissersplatformen zien eruit alsof een zuchtje wind voldoende is om ze omver te blazen. Toch is de constructie ijzersterk. De trabocchi zijn gemaakt van pijnhout dat in water is geweekt. Hierdoor is het hout zo sterk geworden dat je er met een zaag niet eens doorheen komt.

 

Reizen met Smaak

Speciaal samengesteld door magazine De Smaak van Italië

Van het noorden in Civitella del Tronto reis je naar het hart van de regio Abruzzo. Je logeert in een gerestaureerde burcht met een adembenemend uitzicht en in B&B Casa La Farfalla Bianca uit de reportage, ook op een prachtige locatie. Deze 9-daagse autorondreis inclusief 3x diner bedraagt € 475 p.p.

Voor meer info en boekingen.

 

Ontdek ook eens de wijnen van de Abruzzen met onze prachtige Proefdoos Podere Castorani.

 

 

 

Fotografie: Nicole Korsten voor magazine De Smaak van Italië.

 

 

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

Op 1 juli 2021 treedt de nieuwe Alcoholwet in werking. Eén van de nieuwe regels is dat webwinkels en bezorgdiensten die alcohol verkopen en leveren, een leeftijd controle moeten toepassen. Als gevolg hiervan zijn wij verplicht om ook uw geboortedatum op te vragen en te controleren bij het plaatsen bij een bestelling.

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »