VERKLARING BEOORDELINGEN WIJNEN, GAMBERO ROSSO EN MEER ...

25-06-16 / Villa Fattoria < TERUG NAAR OVERZICHT

Bij veel van onze wijnen ziet u informatie staan over beoordelingen door verschillende wijnjournalisten. Om het u duidelijk te maken wat deze beoordelingen betekenen hebben wij voor u een overzicht gemaakt.


Gambero Rosso:

Een van de belangrijkste beoordelaars van Italiaanse wijnen is de Gambero Rosso. Deze wordt jaarlijks uitgegeven. De Gambero Rosso is destijds opgezet vanuit de Slowfood organisatie. Inmiddels is die koppeling los gelaten.

De Gambero Rosso, een papierengids met zo’n 10.000 verschillende wijnen, komt jaarlijks eind september/begin oktober uit.

De waarderingen zijn als volgt:

  • 3 rode glaasjes, de hoogste waardering;

  • 2 rode glaasjes, wijnen die in de finale hebben gestaan maar geen oordeel van 3 rode glaasjes hebben gekregen;

  • 2 zwarte glaasjes, Goed tot zeer goed beoordeling

  • 1 zwart glaasje, redelijk tot goed beoordeelde wijn.

 

Italiaanse sommeliers/Bibenda:

Bibenda is de uitgever van de beoordelingen van een groep van Italiaanse sommeliers. Ook deze gids komt jaarlijks in het najaar uit. De gids is in een papieren versie verkrijgbaar, maar sinds enkele jaren ook als app. Je kunt deze vinden in de appstore.

Zij geven druiventrosjes als waardering van 5 (hoogste waardering) tot 2 trosjes (laagste waardering)

 

James Suckling:

James Suckling komt uit de VS, woont in Italië. Hij is in Italië terechtgekomen als wijnjournalist voor WineSpectator. Hij beoordeelde voor WineSpectator wijnen in Italië maar ook vooral Frankrijk (Bordeaux).

Sinds enkele jaren heeft hij een beoordelingswebsite met vele duizenden wijnen. James Suckling beoordeelt over het gehele jaar wijnen over de gehele wereld. Alles wordt door hem gepubliceerd op www.jamessuckling.com. Om toegang tot zijn beoordelingen te krijgen moet je een betaald abonnement nemen. Naast het feit dat hij uitermate deskundig is, is het ook een groot voordeel dat zijn beoordelingen snel online beschikbaar zijn.

Zijn wijnen beoordeelt hij op een schaal van 100.

Robert Parker:

Robert Parker beoordeelt eveneens jaarlijks vele duizenden wijnen online. Ook de beoordelingen van Robert Parker gaan op de schaal van 1 tot 100. De beoordelingen vindt u op de website www.erobertparker.com/.

Om toegang tot de beoordelingen te krijgen moet u een abonnement nemen.

 

Wine Spectator

WineSpectator is eveneens een Amerikaans initiatief. Zij zijn al vele jaren online met hun beoordelingen. Jaarlijks maken zij ook een wereld top 100 van de beste wijnen. Ook om toegang tot hun beoordelingen te krijgen moet u een abonnement nemen. De wijnen vindt u op www.winespectator.com.

Zij beoordelen hun wijnen ook op een schaal tot 100 en geven daar onderstaande adviezen bij:

100-Point Scale

95–100 Classic

90–94 Outstanding

85–89 Very good

80–84 Good

75–79 Mediocre

50–74 Not recommended

Verder zijn er nog de websites met beoordelingen van Antonio Galloni http://vinous.com/  en de befaamde Engelse wijnjournalist Jancis Robinson - http://www.jancisrobinson.com/ 

Ook op beide sites moet je een abonnement hebben om toegang tot de beoordelingen te krijgen.

Meer informatie, of vragen stuur een mailtje naar [email protected], of een bericht in WhatsApp 06 516 08 449, dan wel bellen naar 030 - 66 212 83.

REACTIES

REAGEER OOK!

VERZENDEN Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

MEER ARTIKELEN

Op 1 juli 2021 treedt de nieuwe Alcoholwet in werking. Eén van de nieuwe regels is dat webwinkels en bezorgdiensten die alcohol verkopen en leveren, een leeftijd controle moeten toepassen. Als gevolg hiervan zijn wij verplicht om ook uw geboortedatum op te vragen en te controleren bij het plaatsen bij een bestelling.

LEES VERDER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »