Barolo Serralunga Cru Cerretta DOCG 2013 - Ettore Germano
Ettore Germano - Viticoltori in Serralunga d'Alba - dal 1856

Barolo Serralunga Cru Cerretta DOCG 2013 - Ettore Germano

Uitmuntend Gambero Rosso, Cru Serralunga Barolo

Oogstjaar: 2013 - Houdbaar tot: 2035
Uitmuntend Gambero Rosso, Cru Barolo, elegant, prachtig in balans, vol, complex, heerlijk fruit, mooi in balans, duidelijk aanwezige, maar mooi afgeronde tannines in de uiterst lange afdronk.  Meer
75,90
72,50
Nog 17 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Uitmuntend Gambero Rosso, krachtige Cru Barolo DOCG van de Cerretta wijngaard uit Serralunga d'Alba

Helder robijnrode Barolo met een intense, doch enigszins sobere geur van klein rood fruit, zoete kruiden, tonen van balsamico, cacao, aromatische kruiden en zoethout. De smaak is elegant, prachtig in balans, vol, complex, heerlijk fruit, mooi in balans, duidelijk aanwezige, maar mooi afgeronde tannines in de uiterst lange afdronk. 

De wijngaarden zijn gelegen in de Gemeente Serralunga d'Alba in het hart van de Barolo DOCG. In het algemeen kan worden gesteld dat de Barolo's uit de gemeente Serralunga wat voller en krachtiger zijn dan bijvoorbeeld de Barolo's uit La Morra. De Barolo's uit La Morra zijn in het algemeen wat lichter en meer elegant zijn en met wat meer finesse. 

Het totaal oppervlakte van de Cerretta wijngaarden is 3,2 ha. De wijngaarden zijn aangeplant in de jaren 1949, 1963 en 1995. De plantdichtheid is 5.000 planten per ha. De ligging is Zuid-Zuid-Oost op een hoogte tussen de 350 en 400 meter. De grondsoort is kalkhoudende klei met hoge concentraties van actieve kalksteen. 

De stokken in de wijngaard worden 3 tot 5 maal per jaar met de hand gesnoeid. In de 2e helft van oktober vindt de oogst plaats. De druiventrossen worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd op hun kwaliteit.  

Na de pluk worden de druiven naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden de druiven geplet, gescheurd. waarna de vinificatie plaats vindt in grote stalen vaten. De vergisting van de druiven vindt plaats voor een periode van 40 tot 45 dagen met de schil bij een temperatuur van rond de 25°C. De most wordt dagelijks meerdere malen in de grote stalen vaten rondgepompt. De verdere vergisting vindt, op een traditionele wijze, plaats in ongebrande 700 liter tonaux van verschillende leeftijden, voor een rijpingsperiode van 24 maanden.  Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt zij nog 18 maanden op de fles in de kelders van het domein.

Wijn/spijs combinatie tip van de Italiaanse sommeliers voor deze Cerretta Cru Serralunga Barolo: Perfect bij een rundstoofpot met specerijen, wild en met harde rijpe kazen, een perfecte afsluiter van het diner.

Ettore Germano, wijnmakers sedert 1856. Sergio Germano is de eigenaar wijnmaker van de vierde generatie. Totaal hebben zij 16 ha aan wijngaarden, waarvan het grootste deel in Serralunga het hart van de Barolo DOCG. Zij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. In de befaamde Italiaanse wijngids, de Gambero Rosso al meer dan 10x bekroond met een tres bicchieri - 3 rode glaasjes, hoogste waardering Gambero Rosso.

Recent bekeken producten

  •   Barolo Serralunga Cru Cerretta DOCG 2013 - Ettore Germano

    Barolo Serralunga Cru Cerretta DOCG 2013 - Ettore Germano

    Uitmuntend Gambero Rosso, Cru Serralunga Barolo

    75,90
    72,50
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »