Barolo Cru Ascheri DOCG 2018 - Ellena Giuseppe
Ellena Giuseppe - La Morra - Langhe

Barolo Cru Ascheri DOCG 2018 - Ellena Giuseppe

93/100 punten Parker

Oogstjaar: 2018 - Houdbaar tot: 2045
93/100 Parker - Barolo Cru DOCG, hart van de Barolo, kleine wijngaard 1,6 ha, oude stokken. Spannend, expressief, verleidelijk, vol, krachtig rood rijp fruit, lange afdronk. Meer
39,50
37,50
  • Uw voordeel: 2,00 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 12,00 korting
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 15.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Barolo Cru Ascheri - La Morra - 93/100 Punten Parker

Donker robijnrode wijn met in de neus een rijk boeket van vers gesneden bloemen, kruiden en donker rood rijp bosfruit.  In de mond is de wijn spannend, expressief, verleidelijk, vol, krachtig rood rijp fruit. De afdronk is lang aanhoudend met mooie zachte tannines.

De druiven van de “basis’ Barolo komen van de jongere stokken uit de wijngaard. De druiven voor de Cru Ascheri Barolo komen van de oudere stokken, waarvan het grootste deel in 1970 is aangeplant. De grondsoort in de wijngaard is voornamelijk lichtbruine klei met kalksteen. De wijngaard, 1,3 ha groot, ligt op een hoogte van rond de 340 meter.  De wijngaard is gelegen in La Morra het hart van het Barolo DOCG gebied.

De oudere stokken leveren een lagere productie aan druiven dan de jongere stokken. De kwaliteit is echter veel hoger, voller, complexer.

In oktober worden de druiven, uitsluitend Nebbiolo,  met de hand geplukt en zorgvuldig op kwaliteit gecontroleerd. Alleen de allerbeste druiven worden gebruikt bij het maken van deze Cru Barolo. De druiven worden na de pluk ontsteelt en vervolgens zacht geperst. De zacht geperste druiven ondergaan het gistingsproces met de schillen, gedurende ca. 60 dagen,  in grote betonnen tanks.

Voor het gistingsproces wordt uitsluitend gebruik gemaakt van ambachtelijke inheemse gisten.


Industriële gisten worden absoluut niet gebruikt. De most wordt in de tanks regelmatig rondgepompt om zo een hoge intensiteit en concentratie van de wijn te krijgen. Vervolgens wordt de wijn opgevoed in eiken vaten voor een periode van 30 maanden.  De eiken vaten die worden gebruikt zijn voor 10% nieuw Frans eiken barriques en het resterende deel ontwikkelt zich in grote Slavonisch eiken vaten.

Na dit rijpingsproces wordt de wijn gebotteld. De wijn wordt niet gefilterd! Op de fles verfijnd de wijn zich nog verder voor minimaal 9 tot 12 maanden in de kelders van de wijnmakerij.

 

Robert Parker: 93/100 punten

The top-end Ellena Giuseppe 2018 Barolo Ascheri shows dark plum and cherry with dark rose and toasted nut. The wine offers an easy, open-knit personality with crisp acidity on the close. Compared to the La Morra village expression of Barolo also made by this estate, this single-vineyard expression is fully aged in barrique for 18 months, and this gives the wine some added textural intensity. Otherwise, much of the fruit sourcing is shared, with harvested clusters coming from a site with calcareous clay soils at 350 meters in elevation. Proprietor Matteo Ellena says, "Our Barolo Ascheri comes from a crossover point between Verduno and La Morra. You get the elegance of La Morra and the spice character of Verduno."

 

Wijn/spijs combinatie: Deze Barolo Cru is een perfecte begeleider van wildgerechten of oude belegen kazen. 

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:14,5%
  • Artikelnummer:BAR-1010-R01502-18

Recent bekeken producten

  •   Barolo Cru Ascheri DOCG 2018 - Ellena Giuseppe

    Barolo Cru Ascheri DOCG 2018 - Ellena Giuseppe

    93/100 punten Parker

    39,50
    37,50
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »